Acuzații de mită la polițiști de frontieră. Percheziții în 26 de orașe.

Acuzații de mită la polițiști de frontieră. Percheziții în 26 de orașe.

author
1 minute, 51 seconds Read

Acuzații de mită la polițiști de frontieră. Percheziții în 26 de orașe

Autoritățile române au desfășurat marți o amplă operațiune de percheziții în 26 de orașe din județul Dolj, într-un dosar care vizează acuzații de luare de mită la polițiștii de frontieră. Această situație vine în contextul în care România își dorește să adere la Spațiul Schengen, iar astfel de acuzații subminează eforturile de combatere a corupției și de asigurare a integrității instituțiilor statului.

Polițiști de frontieră, acuzați de luare de mită

Potrivit informațiilor furnizate de Direcţia Generală Anticorupţie, perchezițiile au vizat infracțiuni de corupție și asimilate acestora, precum luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu. Acuzațiile vizează mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat, iar faptele s-au petrecut în perioada 2022 – 2023.

Forțe de ordine implicate în acțiune

Operațiunea a fost realizată de către polițiștii DGA (Direcția Generală Anticorupție) din mai multe județe, printre care se numără Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara. Aceștia au acționat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. De asemenea, operațiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

Aceste acuzații de luare de mită la polițiștii de frontieră reprezintă o lovitură pentru imaginea României și pentru eforturile de a adera la Spațiul Schengen. Combaterea corupției și asigurarea integrității instituțiilor statului sunt priorități importante pentru țara noastră, iar astfel de acțiuni sunt necesare pentru restabilirea încrederii în sistemul judiciar și în forțele de ordine.

Autoritățile trebuie să continue să acționeze ferm împotriva corupției și să asigure transparența și integritatea în instituțiile statului. Numai astfel România va putea avansa pe calea aderării la Spațiul Schengen și va putea beneficia de toate avantajele asociate acestui statut.

Te-ar putea interesa si: