Profesorii cer salarii mai mari, nemulțumiți de Legea salarizării. Negocieri intense la Guvern.

Profesorii cer salarii mai mari, nemulțumiți de Legea salarizării. Negocieri intense la Guvern.

author
2 minutes, 0 seconds Read

Profesorii cer salarii mai mari, nemulțumiți de Legea salarizării. Negocieri intense la Guvern.

Profesorii din România sunt nemulțumiți de Legea salarizării și cer majorări salariale pentru a-și recunoaște munca și efortul depus în educație. După greva generală din luna mai 2023 și negocierile purtate între Guvern și sindicate, se pare că salariile profesorilor vor fi mărite începând cu data de 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, există anumite nemulțumiri care au determinat sindicatele să vină cu o altă propunere.

Nemulțumiți de Legea salarizării, sindicaliștii au înaintat un plan Guvernului

Sindicaliștii din învățământ nu sunt mulțumiți de Legea salarizării și consideră că aceasta nu reflectă în mod corespunzător importanța și responsabilitatea profesorilor. Drept urmare, au înaintat un plan Guvernului pentru a obține salarii mai mari pentru angajații din educație. În prezent, au loc negocieri intense la Guvern pentru a găsi o soluție acceptabilă pentru ambele părți.

Discuții pe marginea Legii salarizării

Ministerul Educației a organizat mai multe discuții pe marginea Legii salarizării, la care profesorii și-au exprimat nemulțumirea. Problema angajaților din Educație a fost una dintre cele mai disputate, iar sindicaliștii au prezentat un plan Guvernului pentru a rezolva această problemă. Acum, discuțiile continuă cu premierul Marcel Ciolacu pentru a găsi o soluție care să satisfacă cerințele profesorilor și să asigure o educație de calitate în România.

Propuneri pentru creșterea salariilor

Federațiile sindicale au propus o creștere salarială brută de 300 lei începând cu data de 1 ianuarie 2024, la gradația 0. Această propunere se referă la personalul didactic și didactic auxiliar din universități. De asemenea, sindicatele au cerut o creștere salarială brută de 300 lei pentru personalul nedidactic/administrativ din sistemul de învățământ și pentru personalul din alte familii ocupaționale care își desfășoară activitatea în învățământ.

În prezent, se așteaptă întâlnirea dintre președinții federațiilor sindicale și premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta eventualele propuneri din partea Guvernului României. Se speră că aceste negocieri vor avea rezultate pozitive și vor duce la obținerea unor salarii mai mari pentru profesori, recunoscând astfel importanța și contribuția lor în sistemul de învățământ.

Te-ar putea interesa si: