Un român în conducerea Revolut, o surpriză neașteptată

Un român în conducerea Revolut, o surpriză neașteptată

author
1 minute, 57 seconds Read

Un român în conducerea Revolut, o surpriză neașteptată

Un român a fost numit în conducerea Revolut, compania fintech cu sediul în Londra. Victor Stîngă a primit poziția de director financiar interimar și este în cărți pentru a ocupa permanent funcția. Această numire a venit ca o surpriză neașteptată pentru mulți.

Victor Stîngă devine director financiar interimar

Victor Stîngă, un român născut în Bacău și stabilit în Londra, a fost numit în funcția de director financiar interimar al Revolut. Informațiile au fost dezvăluite de surse citate de Sifted.eu, o publicație britanică specializată în startup-uri, susținută de Financial Times. Această numire vine după demisia directorului financiar anterior, Mikko Salovaara, din motive personale.

Mai mulți candidați pentru postul permanent de CFO

Revolut are în vedere mai mulți candidați, atât interni cât și externi, pentru ocuparea postului permanent de director financiar. Printre aceștia se află și Victor Stîngă, care a impresionat prin performanțele sale în cadrul companiei. În prezent, el se ocupă de semnarea conturilor pentru anul financiar 2022.

Victor Stîngă – o contribuție semnificativă la Revolut

Victor Stîngă a devenit parte a echipei Revolut în anul 2018, fiind recrutat de directorul general Nik Storonsky. În doar trei ani, el a avansat rapid în organigrama companiei și a ajuns să conducă departamentul de finanțe și strategie în cadrul echipei de planificare și analiză financiară. La începutul anului 2023, contribuția sa la succesul companiei a fost recunoscută oficial, fiind inclus în grupul restrâns al celor 24 de „parteneri” ai Revolut.

Alți români de succes în conducerea Revolut

Victor Stîngă nu este singurul român cu un rol important în conducerea Revolut. Lucian Ivan, un alt român, ocupă funcția de Global Head of Talent Department, iar George Urdea, un antreprenor român stabilit în Anglia, s-a alăturat echipei după ce Revolut a achiziționat startup-ul său din Marea Britanie.

Revolut continuă să atragă talente din România și să ofere oportunități de creștere și dezvoltare pentru profesioniștii din industria fintech. Numirea lui Victor Stîngă în conducerea companiei demonstrează faptul că românii au un rol semnificativ în acest domeniu și sunt apreciați pentru experiența și competențele lor.

Te-ar putea interesa si: