Soacra primarului Cherecheș, prinsă în flagrant cu mită pentru o judecătoare

Soacra primarului Cherecheș, prinsă în flagrant cu mită pentru o judecătoare

author
1 minute, 34 seconds Read

Soacra primarului Cherecheș, prinsă în flagrant cu mită pentru o judecătoare

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a reușit să prindă în flagrant delict soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în timp ce încerca să ofere o sumă de bani unei judecătoare. Potrivit informațiilor, banii erau meniți să înduplece magistrata să dea o sentință favorabilă ginerelui său într-un dosar de corupție.

Flagrant cu mita pentru o judecătoare

Conform informațiilor obținute de la Digi24, soacra primarului Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant de către DNA în momentul în care încerca să ofere o tranșă de 50.000 de euro dintr-o mită totală de 100.000 de euro mamei uneia dintre judecătoarele din completul de judecată care se ocupă de cazul edilului.

Potrivit anchetatorilor, banii ar fi fost destinați judecătoarei, cu scopul de a influența sentința în dosarul de corupție al primarului. Verdictul definitiv în acest caz urmează să fie pronunțat pe data de 24 noiembrie de către Curtea de Apel Cluj.

Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare

În ceea ce privește dosarul de corupție în care este implicat Cătălin Cherecheș, acesta a fost deja condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Potrivit DNA, în urma anchetei desfășurate, s-a constatat că există și alte infracțiuni comise de către Cherecheș, astfel că a fost constituit un nou dosar. Acesta cuprinde acuzații precum abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția pe care o deține, precum și alte acuzații care vizează și alte persoane implicate în acest caz.

Te-ar putea interesa si: