3 cetățeni români răpiți de Hamas! MAE confirmă 2 israelieni cu dublă cetățenie prizonieri în Fâșia Gaza

3 cetățeni români răpiți de Hamas! MAE confirmă 2 israelieni cu dublă cetățenie prizonieri în Fâșia Gaza

author
1 minute, 31 seconds Read

Trei cetățeni români răpiți de Hamas

Informația momentului în România este că trei cetățeni români au fost răpiți de către organizația teroristă Hamas. Această informație a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) după verificările de ultimă oră. Inițial, se credea că o singură persoană cu dublă cetățenie a ajuns în mâinile Hamas.

Alți doi cetățeni cu dublă cetățenie prizonieri în Fâșia Gaza

MAE anunță că, în urma verificărilor, s-a stabilit că alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel, sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza. Autoritățile israeliene au informat MAE despre această situație și Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene pentru a monitoriza situația.

Numărul persoanelor cu dublă cetățenie ținute ostate în Fâșia Gaza

Anterior, MAE a anunțat pe data de 21 octombrie că unul dintre cetățenii cu dublă cetățenie, israeliană și română, semnalat inițial ca dispărut, este de asemenea ținut ostatic în Gaza. Astfel, numărul persoanelor cu dublă cetățenie, israeliano-română, ținute ostate în Fâșia Gaza se ridică acum la trei.

Cinci români cu dublă cetățenie au murit în atacul Hamas

De asemenea, conform informațiilor transmise de autoritățile israeliene până în acest moment, cinci români cu dublă cetățenie și cu domiciliul în Israel au murit în urma atacului Hamas. Aceste informații tragice aduc o nouă dimensiune pericolului la care sunt expuși cetățenii români cu dublă cetățenie în această regiune tensionată.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: