Bancă importantă din România lansează proiect pilot. Informați-vă!

Bancă importantă din România lansează proiect pilot. Informați-vă!

author
2 minutes, 12 seconds Read

Banca ING lansează un proiect pilot pentru furnizarea de date din RNEP

ING Bank România, una dintre cele mai mari bănci din țară, a finalizat primele etape ale unui proiect-pilot privind furnizarea de date din Registrul Național de Evidență a Persoanelor (RNEP). Această inițiativă vine în colaborare cu Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și reprezintă o premieră pe piața bancară din România.

ING devine prima bancă care preia automat datele din buletinul clienților noi

Începând cu această săptămână, ING Bank România devine prima bancă din țară care preia automat datele din buletin ale clienților noi cu cetățenie română direct din Registrul Național de Evidență a Persoanelor. Această operațiune se realizează în momentul deschiderii unui cont în unitățile băncii. Acest proces simplifică și accelerează procesul de cunoaștere a clientelei, garantând totodată calitatea datelor și asigurând un mediu sigur pentru clienți. De asemenea, eliminarea necesității păstrării copiilor pe hârtie ale buletinului aduce un plus de sustenabilitate.

Validarea automată a datelor va fi extinsă și la deschiderea de conturi online

În cursul anului următor, ING Bank România va extinde validarea automată a datelor și la deschiderea de conturi online prin aplicația ING Home’Bank. Această măsură vine în urma feedback-ului primit de la clienți și reprezintă una dintre cele mai așteptate automatizări. Astfel, banca va putea interoga online modificările cărților de identitate ale clienților și va putea actualiza aceste date fără asistența clienților.

Colaborarea cu DGEP susține digitalizarea serviciilor și debirocratizarea activităților

Această colaborare între ING Bank România și Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor susține eforturile de automatizare și creștere a nivelului de comunicare între sistemele informatice administrate de DGEP din cadrul MAI și cele administrate de alte instituții. Prin digitalizarea serviciilor și simplificarea activităților, se urmărește debirocratizarea proceselor și oferirea unei experiențe mai bune clienților.

Despre ING Bank România

ING Bank România este parte a ING Group, o instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți în peste 40 de țări. Fondată în 1994, ING Bank România este o bancă universală care oferă produse și servicii tuturor categoriilor de clienți, de la companii mari și mici, instituții financiare, până la mici antreprenori și persoane fizice. Banca are peste 1,7 milioane de clienți în trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Te-ar putea interesa si: