SRI garantează: "Nu există riscuri la securitatea națională"

SRI garantează: „Nu există riscuri la securitatea națională”

author
1 minute, 30 seconds Read

SRI garantează: „Nu există riscuri la securitatea națională”

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a audiat, marţi, conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI) în legătură cu evoluţia conflictului din Ucraina şi a conflictului dintre Israel şi Hamas.

Măsuri de precauție

Conform informațiilor oferite de SRI, au fost inițiate și aplicate măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor și amenințărilor de securitate pe teritoriul național. În contextul conflictului dintre Israel și Hamas, SRI a luat măsuri de precauție încă din dimineața zilei de 7 octombrie. Astfel, s-a întărit paza pe aeroporturi, în special pe Henri Coandă, dar și în jurul sinagogilor, a Ambasadei Israelului și în zonele cu mulți palestinieni.

Colaborare bună cu SIE

Ioan Chirteș, președintele comisiei parlamentare pentru controlul Serviciului Român de Informații, a subliniat că există o colaborare bună între SRI și SIE în gestionarea acestei crize regionale. El a menționat că nu există premisele apariției unor riscuri de amenințare teroristă pe teritoriul României în prezent.

Situația geopolitică din Republica Moldova

În cadrul audierilor, s-au atins și aspecte ale situației geopolitice din Republica Moldova. S-a subliniat faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european al acestei țări. De asemenea, România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale și materiale logistice din și înspre țara vecină afectată de războiul de agresiune inițiat de Federația Rusă.

Recomandări din partea Comisiei Europene

Miercuri, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor formale de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina, Republica Moldova și Bosnia-Herțegovina. De asemenea, Georgiei i-a fost acordat statutul de țară candidată.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: