Decembrie: Termenul de primire a pensiilor se amână!

Decembrie: Termenul de primire a pensiilor se amână!

author
1 minute, 29 seconds Read

Întârzie pensiile în luna decembrie

În luna decembrie, se preconizează că pensiile vor întârzia. Motivul acestei situații este faptul că angajații din sectorul public vor beneficia de o minivacanță în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, exact în momentul în care poștașii ar trebui să livreze banii pensionarilor.

Când trebuie să se livreze pensiile

Conform legislației în vigoare, poștașul are responsabilitatea de a livra pensiile la domiciliile pensionarilor în intervalul 1-15 ale fiecărei luni. Astfel, în luna decembrie a anului 2023, poștașul va distribui sumele corespunzătoare până la data de 15 decembrie pentru cei care primesc pensia prin intermediul Poștei Române, dar după data de 4 decembrie.

Pensiile pe conturi bancare

Pentru beneficiarii pensiilor transferate pe conturi bancare, plățile se realizează prin intermediul cardului în data de 12 a fiecărei luni, fără a depăși data de 13 a fiecărei luni. Astfel, pensionarii care au optat pentru primirea pensiilor în cont vor avea banii disponibili în data de 12 decembrie, dar nu mai târziu de 13 decembrie.

Este important de menționat că plățile se efectuează în mod normal la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală. Acestea nu sunt virate integral în aceeași zi, ci în diverse tranșe, într-un interval de timp de aproximativ trei, patru sau cinci zile de când pleacă din Centrală. Sursele Bugetul.ro asigură că nu vor exista probleme cu plata pensiilor.

Astfel, pensionarii trebuie să fie conștienți de posibila întârziere a pensiilor în luna decembrie și să își planifice cheltuielile în consecință. Este recomandat ca aceștia să se informeze în continuare de la autorități sau să consulte site-urile oficial pentru a fi la curent cu orice modificări privind termenele de plată ale pensiilor.

Te-ar putea interesa si: