Platformă electronică pentru instituții: Soluția guvernului împotriva birocrației!

Platformă electronică pentru instituții: Soluția guvernului împotriva birocrației!

author
2 minutes, 25 seconds Read

Platformă electronică pentru instituții: Soluția guvernului împotriva birocrației!

Guvernul României a anunțat că va implementa o platformă electronică pentru instituții, în încercarea de a combate birocrația și de a simplifica procesul de accesare a serviciilor publice. Această inițiativă vine ca un răspuns la nevoia urgentă de a reduce timpul și efortul depus de cetățeni în obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.

Platforma electronică pentru instituții

În cadrul ședinței de Guvern de marți, premierul Marcel Ciolacu a solicitat miniștrilor să propună reorganizarea ministerelor în așa fel încât să existe o singură structură de emitere electronică a avizelor și autorizațiilor. Scopul este de a evita situația actuală în care cetățenii sunt nevoiți să se adreseze mai multor agenții sau structuri din subordinea ministerelor pentru a obține documentele necesare.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța soluțiilor urgente care să faciliteze accesul oamenilor la serviciile publice fără a fi nevoie să parcurgă drumuri lungi și să bată la uși. Cu ajutorul platformei electronice, românii vor putea accesa online toate serviciile de care au nevoie, eliminând astfel bătăile de cap și pierderea timpului.

Platforma pentru ușurarea interacțiunii cu instituțiile publice

Pe lângă implementarea platformei electronice pentru instituții, premierul Marcel Ciolacu a anunțat și o altă măsură menită să faciliteze interacțiunea cetățenilor cu instituțiile publice. Astfel, va fi creată o platformă electronică adaptată specificului fiecărui domeniu, cu scopul de a elimina contactul direct dintre funcționari și cetățeni și de a simplifica procesul de comunicare.

Această inițiativă vine în sprijinul românilor, dar și al mediului de afaceri, care vor putea rezolva mai rapid și mai eficient problemele administrative. De asemenea, se dorește crearea unui mediu mai transparent și accesibil pentru toți cei care interacționează cu instituțiile publice.

Urgența implementării platformei electronice

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat fiecărui ministru să transmită propuneri concrete de restructurare către șeful Cancelariei Prim-ministrului și cei doi vicepremieri, Marian Neacșu și Cătălin Predoiu. Implementarea platformei electronice pentru instituții reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și se dorește ca aceasta să fie pusă în aplicare cât mai rapid posibil.

Această inițiativă vine ca un pas important în direcția modernizării administrației publice și a simplificării birocrației. Prin intermediul platformei electronice, cetățenii vor avea acces mai ușor și mai rapid la serviciile de care au nevoie, reducând astfel timpul și cheltuielile implicate în procesul de obținere a documentelor administrative.

Implementarea platformei electronice pentru instituții se anunță a fi o soluție eficientă și modernă pentru combaterea birocrației și pentru crearea unui mediu administrativ mai prietenos și accesibil pentru toți cetățenii.

Te-ar putea interesa si: