Vremea se schimbă: temperaturi de peste 20°C

Vremea se schimbă: temperaturi de peste 20°C

author
2 minutes, 43 seconds Read

Vremea se schimbă: temperaturi de peste 20°C

După ploile de sâmbătă, se schimbă vremea și vin temperaturi mari pentru o zi normală de 5 noiembrie. O să fie mai cald decât ar trebui, îndeosebi în sud și în est, cu ploi în ținuturile vestice.

Se schimbă vremea

Duminică, 5 noiemebrie, vor apărea ploi în ținuturile vestice, în nord și în centru. Vântul se intensifică la munte, în vest, în nord-vest, în zona centrală și pe partea estică. Maximele pleacă de la 12-13 grade în nord-vest și ajung la 25 de grade în sud-est.

Cum va fi vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan urmează încă o zi neobișnuit de caldă. Temperaturile ating pragul unei zile de vară și ajung la 25 de grade. Va fi soare în cea mai mare parte a zilei, dar peste noapte e posibil să vină o ploaie trecătoare.
Vreme frumoasă va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Domină atmosfera însorită, însă vântul prinde putere. Maximele rămân la valori foarte ridicate și, după prânz, se ating 23 de grade.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, norii apar destul de rar, dar se întețește vântul, care va sufla cu până la 55 de km/h. Se mai încălzește puțin și se vor înregistra 19 grade. Pe seară se înnorează și apar câteva ploi locale.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi cam mohorâtă, cu înnorări și un vânt insistent. Ploile se extind pe parcursul zilei și pot fi însoțite de fenomene electrice. Maximele se opresc la 15 grade, conform Protv.
În ținuturile vestice, nu se arată soarele și o să plouă destul de mult. În plus, vântul agită atmosfera, cu viteze mai mari în zona înaltă de munte. Vremea rămâne caldă și, după prânz, se ating 20 de grade.
Va fi vreme schimbătoare în Transilvania: soarele se arată trecător, iar din când în când se înnorează și o să plouă. Vântul prinde putere, iar în zona înaltă de munte vor fi rafale de peste 80 de km/h. Maximele ajung la 19 grade, valori foarte ridicate pentru acest moment al anului.
În Oltenia urmează o zi însorită, cu temperaturi în creștere. După prânz, termometrele vor indica 21 de grade. Pe seară se înnorează, iar ploile ajung și aici.
Se încălzește și în ținuturile sudice. Avem soare, câțiva nori și până la 24 de grade în Lunca Dunării. Peste noapte e posibil să vina câțiva stropi de ploaie, pe spatii mici.

Vreme frumoasă în Capitală

În București revine vremea frumoasă și se face mult mai cald decât în mod obișnuit. Temperatura urcă până la 24 de grade, iar vântul va fi activ. După lăsarea nopții se înnorează și este posibil să plouă. Spre dimineață, minima ajunge la 12 grade.

Vremea la munte

Și la munte o să fie mai cald decât ar trebui, dar o să plouă pe arii extinse, în majoritatea masivelor. Se mai pot strânge cantități însemnate de apă, iar la altitudini mari se pornește vântul, care va sufla cu peste 80 km/h.

Te-ar putea interesa si: