ÎPS Teodosie: Cu macaraua peste biserică | VIDEO

ÎPS Teodosie: Cu macaraua peste biserică | VIDEO

author
1 minute, 59 seconds Read

ÎPS Teodosie: Cu macaraua peste biserică | VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut din nou senzație, urcând cu macaraua deasupra unei biserici din Agigea pentru a sfinți crucile de pe turla lăcașului de cult. Acesta a îndeplinit slujba sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a declarat că toate măsurile de siguranță au fost luate înainte de această acțiune neobișnuită.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a făcut din nou senzație

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a reușit să atragă atenția atât credincioșilor, cât și internauților prin gestul său neobișnuit. El s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinți crucile de pe turla unei biserici din Agigea. Gestul său a stârnit admirația celor prezenți și a fost înregistrat și într-un videoclip.

Slujba sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii

În cadrul slujbei sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Agigea, era necesar actul sfințirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Deoarece crucile au fost amplasate pe turle înainte de a fi sfințite, existau două variante pentru a rezolva această situație. Prima variantă presupunea coborârea crucilor de pe turle, ceea ce ar fi implicat un efort suplimentar și substanțial din partea comunității și a constructorului. A doua variantă, alesă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, consta în urcarea sa cu ajutorul unui specialist de la protecția muncii, cu toate măsurile de siguranță luate, pentru a sfinți crucile deja fixate pe acoperișul turlelor.

ÎPS Teodosie nu se teme de înălțime

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, nu este la prima sa acțiune riscantă. De exemplu, de Bobotează, el urcă pe cisternele cu apă pentru a sfinți agheasma. Chiar dacă a alunecat în trecut, ÎPS Teodosie nu se teme să urce la înălțime pentru a oficia o slujbă. El consideră că este important ca apa să fie disponibilă pentru toți credincioșii și că acest gest face parte din liturghie.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: