Modificări în privința taloanelor de pensii! Când vor fi încasate noile sume de către bătrânii din România?

Modificări în privința taloanelor de pensii! Când vor fi încasate noile sume de către bătrânii din România?

author
2 minutes, 14 seconds Read

Modificări în privința taloanelor de pensii! Când vor fi încasate noile sume de către bătrânii din România?

Începând de săptămâna viitoare, pensionarii din România vor putea încasa noile sume majorate ale taloanelor de pensii. Această veste bună a fost anunțată de către șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu. El a declarat că începând cu luna septembrie a anului următor, se vor face recalculări ale pensiilor, iar unii pensionari vor beneficia de creșteri de peste 70%.

Taloanele de pensii cu sumele majorate încep să fie tipărite

Conform declarațiilor directorului Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, noile taloane de pensii care conțin majorările vor începe să fie tipărite începând de săptămâna viitoare. Aceste majorări sunt rezultatul indexării de 13,8% cu rata inflației. Valoarea punctului de pensie va crește de la 1785 de lei la 2032 de lei, beneficiind toți pensionarii sistemului public de pensii.

Ministrul Muncii anunță când vor primi românii pensiile mărite și ce va scrie pe noile taloane

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a confirmat că pensiile vor fi mărite începând din luna septembrie. Aceste măsuri vor fi aplicate conform legii pensiilor și nu vor fi etapizate. Pe noile taloane de pensii, românii vor vedea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate. Ministrul a asigurat că nicio pensie nu va scădea și că cuantumul cel mai favorabil va fi menținut conform noii legi.

Legea Pensiilor a apărut în Monitorul Oficial

Legea pensiilor a fost publicată în Monitorul Oficial, având un impact semnificativ asupra pensionarilor din România. Începând cu 1 ianuarie, toți pensionarii vor beneficia de o indexare de 13,8%, iar pe 1 septembrie se va face recalcularea tuturor pensiilor. Noua formulă de calcul va influența pensiile în funcție de valoarea punctului de referință (VPR) și numărul total de puncte acumulate. Această lege va elimina inechitățile din sistemul de pensii și va asigura recalculatea tuturor pensiilor, cu creșteri de până la 100%.

Concluzie

Schimbările în privința taloanelor de pensii aduc vești bune pentru pensionarii din România. Majorările vor fi tipărite pe noile taloane începând de săptămâna viitoare, iar recalcularea pensiilor va avea loc în luna septembrie a anului următor. Legea pensiilor, care a apărut în Monitorul Oficial, va asigura o indexare de 13,8% și o recalculare a tuturor pensiilor, eliminând inechitățile din sistem și oferind creșteri de până la 100% pentru unii pensionari.

Te-ar putea interesa si: