Vremea se schimbă: ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii

Vremea se schimbă: ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii

author
1 minute, 36 seconds Read

Vremea se schimbă: ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea în România se va schimba în următoarele zile, după perioada de vreme frumoasă și călduroasă din ultima perioadă. Se așteaptă ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în majoritatea zonelor țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie

Potrivit ANM, începând de mâine, vremea se va schimba semnificativ. Vor avea loc ploi în vest, centru și nordul țării, iar în restul zonelor vor fi averse pe arii mai restrânse. Aceste ploi vor fi însoțite de descărcări electrice și cantități mai mari de apă în anumite zone. Temperaturile vor scădea, cu maxime între 15 și 25 de grade Celsius și minime între -1 și 10 grade Celsius.

Se anunță ploi, dar și vreme mai caldă în săptămâna 6 – 13 noiembrie

Prognoza meteo pentru săptămâna următoare indică temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, în timp ce în restul zonelor va fi apropiat de normal.

Vremea ne joacă feste și în săptămâna 13 – 20 noiembrie

În săptămâna următoare, temperaturile medii vor fi ușor peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în restul zonelor regimul pluviometric va fi apropiat de normal.

ANM recomandă cetățenilor să fie pregătiți pentru aceste schimbări de vreme și să ia măsuri de protecție împotriva ploilor torențiale și vijeliilor. De asemenea, este important să se urmărească cu atenție prognozele meteorologice actualizate pentru a fi la curent cu evoluția vremii în următoarele zile.

Te-ar putea interesa si: