Maxim 300 lei, bonus de Crăciun pentru personal

Maxim 300 lei, bonus de Crăciun pentru personal

author
1 minute, 39 seconds Read

Angajații vor primi o primă de Crăciun de maxim 300 de lei

Angajații din România vor primi o primă de Crăciun în valoare maximă de 300 de lei, conform Codului Fiscal. Această sumă nu va fi impozitată și nu se va calcula în baza contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii. De asemenea, acești bani pot fi oferiți și copiilor angajaților.

Opțiunea angajatorilor, nu o obligație

Primă de Crăciun în valoare maximă de 300 de lei este o opțiune a angajatorilor, nu o obligație. Potrivit RTV, orice angajator poate acorda prime mai mici de 300 de lei fără a plăti impozite sau taxe la stat. Acestea pot fi acordate fie sub formă de bani, produse sau tichete de valoare.

Primele de Crăciun nu sunt o obligație pentru angajatori

De regulă, firmele oferă aceste bonusuri pentru copiii salariaților. În multe cazuri, angajații care nu au copii nu primesc cadourile de sărbători. Este important de menționat că aceste prime de Crăciun nu reprezintă o obligație a angajatorilor față de salariați, ci o opțiune. Angajatorii au posibilitatea să nu acorde prime fără a suporta sancțiuni prevăzute de legea fiscală.

Bonusuri și cu ocazia altor sărbători

Conform Codului Fiscal, angajații pot primi bonusuri nu doar de Crăciun, ci și cu ocazia Paștelui sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase. De asemenea, angajatele firmelor pot primi bonusuri cu prilejul zilei de 8 martie sau cu prilejul zilei de 1 iunie, în cazul în care au copii minori.

Aceste prime reprezintă o modalitate prin care angajatorii pot să-și arate recunoștința față de munca depusă de angajați și să ofere un stimulent în perioada sărbătorilor. Cu toate acestea, valoarea și acordarea acestor bonusuri rămân la discreția angajatorului, iar fiecare companie decide în funcție de posibilitățile sale financiare.

Te-ar putea interesa si: