30 români din Fâșia Gaza și familiile lor au sosit în România.

30 români din Fâșia Gaza și familiile lor au sosit în România.

author
1 minute, 28 seconds Read

30 români și familiile lor ajung în România din Fâșia Gaza

30 de persoane, români din Fâșia Gaza și familiile lor, au sosit în România. Acestea au fost transportate în țară cu o aeronavă militară, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Ajutor și pentru Republica Moldova

Pe lângă cei 30 de români evacuați din Fâșia Gaza, autoritățile Republicii Moldova au solicitat sprijin pentru evacuarea a 4 persoane aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat. Acestea au fost preluate de echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost transportate în România prin intermediul unui zbor militar.

279 de români au fost evacuate din Fâșia Gaza până în prezent

Până în prezent, un total de 279 de persoane, cetățeni români și membri ai familiilor lor, au fost evacuate din Fâșia Gaza. Aceste acțiuni de evacuare au fost posibile datorită dialogului continuu dintre Ministerul de Externe și autoritățile israeliene și egiptene.

Misiunea de evacuare continuă

Ministerul de Externe precizează că dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene va continua, în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români care au solicitat acest lucru. Evoluțiile din teren și acordul părților implicate vor determina momentul în care aceștia vor fi transportați în siguranță din Fâșia Gaza.

Sub 100 de români mai așteaptă să fie evacuați

În acest moment, mai puțin de 100 de cetățeni români se află în Fâșia Gaza și așteaptă să fie evacuați. Autoritățile române depun toate eforturile necesare pentru a le asigura un transport în siguranță și a-i aduce înapoi în țară alături de familiile lor.

Te-ar putea interesa si: