Ningere în zonele României! Prognoza ANM: temperaturi negative și lapoviță

Ningere în zonele României! Prognoza ANM: temperaturi negative și lapoviță

author
2 minutes, 16 seconds Read

Ningere în zonele României! Prognoza ANM: temperaturi negative și lapoviță

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în România vor avea loc ninsori și temperaturi negative în următoarele zile. Un ciclon mediteranean va aduce o schimbare bruscă a vremii, dar acest episod de iarnă va fi de scurtă durată.

Unde ninge în România

În data de 7 decembrie, se așteaptă precipitații în majoritatea regiunilor țării. La munte și în sudul Moldovei va ninge, în Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia se vor înregistra precipitații mixte, iar în Oltenia și Dobrogea va ploua.

Temperaturile vor varia între -3 grade Celsius la Cotnari și 9 grade Celsius la Mangalia. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ușoare în Muntenia, Dobrogea și pe crestele montane.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi predominant închisă în estul și sud-estul țării. Valorile termice diurne vor fi ușor sub medii multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 5 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei. Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele montane și în mare parte a Moldovei, iar în restul țării se vor înregistra precipitații mixte sau sub formă de ploaie și lapoviță.

Există posibilitatea ca în anumite zone să se formeze polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral, unde vitezele vor atinge 40-50 km/h. Pe arii restrânse se va forma ceață.

Vremea în Capitală

În București, cerul va fi noros și va ploua slab pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat.

Mai multe județe cu lapoviță și ninsoare

Centrul Infotrafic a anunțat că în mai multe județe se circulă pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Aceste județe includ Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova și Vrancea. Nu se așteaptă intensificări ale vântului.

Pe autostrăzile principale și pe drumurile naționale, traficul se desfășoară în condiții de carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în anumite zone.

Reprezentanții Infotrafic recomandă șoferilor să circule cu viteză adaptată la condițiile de trafic și să se informeze înainte de a pleca în călătorie despre condițiile meteorologice din zona în care se deplasează. De asemenea, se recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă în cazul în care există zăpadă sau polei pe drum. Este important să se mențină o distanță de siguranță între autovehicule și să evitați manevrele bruște.

Te-ar putea interesa si: