Pensii majorate cu 70%, începând din anul viitor. Anunț al șefului Casei de Pensii pentru beneficiari.

Pensii majorate cu 70%, începând din anul viitor. Anunț al șefului Casei de Pensii pentru beneficiari.

author
1 minute, 53 seconds Read

Pensii majorate cu 70%, începând din anul viitor. Anunț al șefului Casei de Pensii pentru beneficiari.

Casa de Pensii a anunțat că o anumită categorie de pensionari va beneficia de pensie și cu 70% mai mare începând din anul viitor. Această măsură vine ca rezultat al recalculărilor care vor avea loc din luna septembrie a anului viitor. Astfel, pensionarii care vor beneficia de aceste creșteri vor primi între 1500 și 2.000 lei în plus lunar.

Odată cu recalcularea vin schimbări majore

Recalcularea pensiilor va aduce schimbări majore în sistemul de pensii. Aceste modificări vor afecta în special pensionarii care au stat mai mult timp în câmpul muncii. Noua formulă de calcul va fi bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, conform principiului contributivității.

Tipărirea cupoanelor cu noile sume începe săptămâna viitoare

Pentru a se realiza majorările de pensii de la 1 ianuarie 2024, Casa Națională de Pensii va începe săptămâna viitoare tipărirea cupoanelor cu noile sume. Această măsură reprezintă o pregătire necesară pentru aplicarea creșterilor de pensii.

Majorarea tuturor pensiilor cu 13,8%

Potrivit informațiilor furnizate de Antena3 CNN, toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%. Astfel, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei la 2.032 lei. Această majorare se va aplica în cazul tuturor pensionarilor sistemului public de pensii.

Exemplu concret al creșterii pensiilor

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a oferit un exemplu concret pentru a ilustra creșterea pensiilor. Pentru un pensionar cu un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani, care în prezent primește o pensie de 2.257 lei, aceasta va crește la 2.569 lei începând cu data de 1 ianuarie 2024. Apoi, începând cu data de 1 septembrie, pensia se va majora semnificativ la 3.873 lei, reprezentând o creștere de 71,6% în comparație cu valoarea actuală.

Aceste măsuri anunțate de Casa de Pensii vor aduce beneficii semnificative pentru un număr important de pensionari și reprezintă un pas important în asigurarea unor condiții mai bune de trai pentru această categorie de persoane. Recalcularea pensiilor și majorările anunțate reprezintă un efort al autorităților pentru a asigura o creștere a nivelului de trai al pensionarilor.

Te-ar putea interesa si: