Moneda de 10 lei în ediție limitată, lansată joi de BNR. Prețul și disponibilitatea argintului din 7 decembrie FOTO.

Moneda de 10 lei în ediție limitată, lansată joi de BNR. Prețul și disponibilitatea argintului din 7 decembrie FOTO.

author
1 minute, 19 seconds Read

BNR lansează joi moneda de 10 lei în ediție limitată

Banca Națională a României va lansa joi, 7 decembrie, o monedă din argint cu valoarea nominală de 10 lei. Aceasta va fi disponibilă într-o ediție limitată de doar 5.000 de exemplare.

Moneda dedicată Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

Această monedă specială a fost creată pentru a marca 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Aversul monedei redă partea centrală a clădirii muzeului din București, împreună cu inscripțiile „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul emisiunii, „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al muzeului (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.

Disponibilitate și preț

Monedele din argint vor fi disponibile într-o ediție limitată de doar 5.000 de exemplare. Acestea vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate vor fi semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 490 lei, exclusiv TVA. Acesta include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele cu putere circulatorie

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” vor avea putere circulatorie pe teritoriul României. Acestea reprezintă o modalitate unică de a comemora acest eveniment istoric și sunt un obiect de colecție valoros pentru pasionații de numismatică.

Te-ar putea interesa si: