11 victime într-un accident grav în Galați. Planul roșu de intervenție activat.

11 victime într-un accident grav în Galați. Planul roșu de intervenție activat.

author
1 minute, 37 seconds Read

Accident grav în Galați: 11 victime și Planul Roșu de intervenție activat

Un accident grav s-a produs luni dimineața în localitatea Independența din județul Galați, soldat cu 11 victime, după ce un microbuz și un autoturism s-au ciocnit violent. Autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de intervenție pentru a asigura asistența medicală de urgență.

Coliziunea dintre cele două vehicule a dus la pierderea tragică a vieții a trei persoane și la rănirea gravă a altor opt. Accidentul a avut loc pe DN 25, iar autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a interveni în situație. Planul Roșu de intervenție a fost activat pentru a asigura asistența medicală de urgență necesară victimelor.

La fața locului s-au deplasat imediat forțele de intervenție: 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 1 ambulanță SMURD cu medic, 1 echipaj SMURD de prim ajutor, 1 autospecială pentru transportul victimelor multiple, 1 elicopter SMURD și 3 ambulanțe SAJ. Elicopterul SMURD a preluat o victimă în stare gravă și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Galați, în timp ce celelalte victime sunt în curs de evaluare și vor fi transportate la Spitalul Județean Galați.

Traficul rutier pe DN 25 a fost complet blocat în ambele sensuri pentru a permite intervenția forțelor MAI la fața locului și pentru a asigura siguranța și asistența victimelor. Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și pentru a determina eventualele responsabilități.

Accidente rutiere grave precum acesta reamintesc importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea de a fi mereu atenți și responsabili în trafic. Autoritățile și serviciile de intervenție sunt mereu pregătite să acorde asistență, dar este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că conducem în siguranță și că ne protejăm pe noi și pe ceilalți participanți la trafic.

Te-ar putea interesa si: