Klaus Iohannis promulgă legea! 2 milioane români primesc 250 lei pe card înainte de Sărbători

Klaus Iohannis promulgă legea! 2 milioane români primesc 250 lei pe card înainte de Sărbători

author
2 minutes, 13 seconds Read

Klaus Iohannis promulgă legea! 2 milioane români primesc 250 lei pe card înainte de Sărbători

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea în cursul zilei de luni, 6 noiembrie. Astfel, este vorba de măsura care aprobă ordonanţa de urgenţă ce prelungeşte acordarea tichetelor sociale de 250 de lei până la finalul anului 2023. Astfel, peste două milioane de români vor primi aceste sume pe cardurile sociale.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind voucherele sociale

Klaus Iohannis a promulgat azi legea care aprobă ordonanţa de urgenţă care prelungeşte perioada de acordare a tichetelor sociale până la sfârşitul acestui an. Iniţiativa legislativă prevede prelungirea, până la data de 31 decembrie 2023, a măsurii de acordare a tichetelor sociale de 250 lei, din două în două luni, pentru anumite categorii de persoane şi familii vulnerabile, pentru alimente şi mese calde, transmite Administrația Prezidențială.

Cine beneficiază de sumele de bani de la stat

Potrivit OUG 63/2022, beneficiază de vouchere sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250, acordate la fiecare două luni, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

Pe lista de beneficiari se mai află persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023. De asemenea, de carduri sociale beneficiază familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023 şi familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023.

Printre beneficiari se mai află familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. De la începutul programului şi până în până în prezent, au fost virate către beneficiari alte 8 tranşe aferente ajutoarelor de 250 de lei, ultima urmând să fie oferită în luna decembrie.

Te-ar putea interesa si: