Descoperire uluitoare în Ucraina: Cuplu îmbrățișat timp de 3.000 de ani!

Descoperire uluitoare în Ucraina: Cuplu îmbrățișat timp de 3.000 de ani!

author
1 minute, 58 seconds Read

Descoperirea unui cuplu îmbrățișat timp de 3.000 de ani în Ucraina

Într-un mormânt din Ucraina, arheologii au făcut o descoperire uluitoare – scheletele unui bărbat și unei femei care au fost îmbrățișate timp de peste 3.000 de ani. Această înmormântare extraordinară a avut loc în epoca bronzului și aparține culturii preistorice Vysotskaya, cunoscută și sub numele de cultura Wysocko.

O decizie de a însoți soțul decedat

Potrivit experților, se crede că femeia a ales să fie înmormântată de vie pentru a-și însoți soțul decedat în viața de apoi. Poziția intimă în care au fost găsiți cei doi nu ar fi fost posibilă dacă femeia ar fi fost deja decedată. Criminaliștii au stabilit că este probabil ca femeia să fi luat decizia conștientă de a-și pune capăt vieții și de a fi înmormântată alături de soțul ei recent decedat. Se crede că ea s-a otrăvit înainte de a fi pusă în mormânt și și-a îmbrățișat partenerul decedat.

O înmormântare unică

Profesorul Mykola Bandrivsky, care a condus investigația privind înmormântările cuplurilor îndrăgostite, a descris această descoperire drept o înmormântare unică. În mormânt, bărbatul și femeia au fost găsiți întinși strâns unul în brațele celuilalt, cu fețele întoarse unul spre celălalt și frunțile atingându-se. Femeia era întinsă pe spate, cu brațul drept îmbrățișându-l ușor pe bărbat, încheietura mâinii sprijinită pe umărul lui drept. Picioarele ei erau îndoite la genunchi, deasupra picioarelor întinse ale bărbatului.

Detalii suplimentare

Pe lângă scheletele celor doi indivizi, în apropierea capetelor au fost găsite diverse obiecte de ceramică. De asemenea, atât bărbatul, cât și femeia erau împodobiți cu ornamente de bronz. Această descoperire oferă o privire fascinantă asupra vieții și obiceiurilor culturii Vysotskaya din epoca bronzului.

Această descoperire arheologică aduce lumii mai multe informații despre practicile funerare și legăturile emoționale din acea perioadă. Cercetătorii vor continua să studieze aceste rămășițe pentru a afla mai multe despre cuplul îmbrățișat în mormânt timp de 3.000 de ani și despre cultura din care au făcut parte.

Te-ar putea interesa si: