Schimbare decizie vânzare porci de către Ministerul Agriculturii

Schimbare decizie vânzare porci de către Ministerul Agriculturii

author
1 minute, 47 seconds Read

Schimbare decizie vânzare porci de către Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a convocat luni conducerea ANSVSA şi structura din cadrul Ministerului Agriculturii pentru a lua decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice. Ministerul Agriculturii schimbă decizia, astfel nîcât se permite vânzarea porcilor crescuți în curte.

Liber la vânzarea porcilor crescuți în curte

Ministrul Barbu a declarat, luni, că a fost dat un Ordin 130, în 2023, de către ANSVSA care urmează a fi modificat fi modificat. Acesta prevedea că românii vor putea să își crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrășare și sacrificare pentru consum familial, dar nu vor mai putea să îi și comercializeze.

El a explicat că, acum, prin decizia adoptată, s-au impus unele norme de biosecuritate și pentru persoanele fizice, care interzicea ca porcii crescuți ”în bătătură” să poată fi valorificați.

Ministerul Agriculturii schimbă decizia

Vânzarea porcilor proveniți de la persoane fizice se vor face sub îndrumarea medicului veterinar, pe baza unei adeverințe.

”Sigur, orice mişcare de porc, orice valorificare de porc de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub eliberarea unei adeverinţe. Mai mult decât atât, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de medicii concesionari, este gratuit acest serviciu”, a mai spus ministrul Agriculturii

El a mai declarat că inclusiv ”medicamentaţia şi prestările de servicii sunt gratuite pentru persoanele fizice.

Florin Barbu afirm că această ultimă decizie a fost luată la dorința sa și a premierului Marcel Ciolacu.

”Ne-am dorit foarte mult, atât eu ca ministru cât şi domnul premier Marcel Ciolacu, să luăm această decizie, va fi modificat acest ordin şi persoanele fizice pot valorifica porci în perioada sărbătorilor de Crăciun”, a spus ministrul, referindu-se la informațiile apărute în spaţiul public potrivit cărora românii nu vor mai putea vinde porcii de Crăciun.

Te-ar putea interesa si: