Marcel Ciolacu explică plafonarea plăților cash: "Scopul este protejarea oamenilor". Nicolae Ciucă răspunde criticilor PSD.

Marcel Ciolacu explică plafonarea plăților cash: „Scopul este protejarea oamenilor”. Nicolae Ciucă răspunde criticilor PSD.

author
2 minutes, 18 seconds Read

Marcel Ciolacu explică plafonarea plăților cash: „Scopul este protejarea oamenilor”. Nicolae Ciucă răspunde criticilor PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit luni despre plafonarea plăţilor cash și a explicat că această măsură are ca scop protejarea oamenilor. El a menționat că propunerile privind plafonarea au venit de la o echipă tehnică de la ANAF și că în coaliție nu s-a auzit nicio voce împotriva acestor propuneri.

Marcel Ciolacu se întâlnește cu băncile și IMM-urile pentru a discuta despre plafonarea plăților cash

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va avea întâlniri cu reprezentanții băncilor și cu IMM-urile pentru a discuta despre plafonarea plăților cash. El a subliniat că nu este vorba de renunțare, ci de protejarea oamenilor și de evitarea unor cozi interminabile la bănci. Ciolacu și-a exprimat preocuparea față de micii întreprinzători și a menționat că va analiza împreună cu băncile și IMM-urile posibile soluții, având în vedere nevoile specifice ale acestora.

Măsurile privind plafonarea plăților cash propuse de ANAF

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că măsurile privind plafonarea plăților cash au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF. El a subliniat că nu a criticat aceste propuneri, deoarece consideră că este important să se ia măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Ciolacu a menționat că nu este necesar ca el să fie informațiile înaintea funcționarilor și că este important să se acționeze în mod eficient împotriva evaziunii fiscale.

Nicolae Ciucă cere revizuirea măsurii privind plafonarea plăților cash

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, a intervenit și a cerut revizuirea măsurii privind plafonarea plăților cash. El a transmis către bănci că în România rata de intermediere este de 25%, ceea ce înseamnă că băncile trebuie să sprijine economia și să finanțeze sectorul de business pentru a asigura dezvoltarea acestuia. Ciucă a subliniat că cetățeanul de rând nu contribuie la evaziunea fiscală și că măsura trebuie revizuită cât mai curând posibil.

Decizia privind plafonarea plăților cash a fost luată în coaliție

Nicolae Ciucă a precizat că decizia privind plafonarea plăților cash a fost luată în coaliție și că toți membrii au înțeles că aceasta este o măsură pentru reducerea evaziunii fiscale. El a subliniat că cetățeanul de rând nu este responsabil pentru evaziunea fiscală și că măsura trebuie revizuită pentru a asigura o rețea echitabilă de bancomate și pentru a nu afecta timpul și resursele cetățenilor și oamenilor de afaceri.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: