Inaugurarea Heliportului din Botoșani cu șapte oficiali. Aglomerație la tăierea panglicii.

Inaugurarea Heliportului din Botoșani cu șapte oficiali. Aglomerație la tăierea panglicii.

author
1 minute, 40 seconds Read

Inaugurarea Heliportului din Botoșani cu șapte oficiali. Aglomerație la tăierea panglicii.

Heliportul din Botoșani a fost inaugurat într-o ceremonie festivă, cu participarea a șapte oficiali importanți. Cu toate că inaugurarea a fost așteptată de mulți ani, aceasta nu a fost lipsită de aglomerație și emoție.

Heliportul din Botoșani, inaugurat de șapte oficiali

Prefectul județului Botoșani, șefa Consiliului Județean și șefii de la poliție și pompieri au fost printre oficialii care au tăiat panglica în semn de inaugurare. Imaginea cu aceștia îngrămădiți la ceremonie a devenit virală pe rețelele de socializare, atrăgând atenția opiniei publice.

Discursuri pompoase și mulțumiri reciproce

La eveniment, oficialii au susținut discursuri pompoase și au adresat mulțumiri reciproce pentru realizarea acestui proiect important. Prefectul Sorin Cornilă i-a mulțumit domnului General de flotilă aeriană Cătălin-Paul DACHE pentru sprijinul acordat în realizarea heliportului și a exprimat speranța de a avea și alte proiecte în colaborare cu acesta. De asemenea, prefectul Cornilă a menționat că se dorește achiziționarea unui elicopter pentru heliportul din Botoșani, în vederea îmbunătățirii serviciilor de intervenție în situații de urgență.

Cât a constat investiția

Platforma heliportului, realizată din beton și având o suprafață de 15 metri pătrați, a fost finalizată încă din anul trecut, după patru ani de proceduri și negocieri. Inițial, terenul ales pentru construcție era cu 3 metri mai mic decât necesar, iar s-a negociat cu CFR pentru obținerea unei porțiuni suplimentare de teren.

Heliportul din Botoșani a fost construit cu fonduri europene, în cadrul unui program comun cu Republica Moldova, în valoare totală de 10 milioane de euro. Investiția totală în heliport a fost de 1,8 milioane de lei.

În România există deja două heliporturi funcționale, iar în Republica Moldova au fost construite până în prezent patru astfel de facilități.

Te-ar putea interesa si: