Răsturnare de situație în cazul morții Lilianei Popa: Nepotul, Alexandru Popa, a recunoscut motivul (47 characters)

Răsturnare de situație în cazul morții Lilianei Popa: Nepotul, Alexandru Popa, a recunoscut motivul (47 characters)

author
2 minutes, 43 seconds Read

Răsturnare de situație în cazul morții Lilianei Popa: Nepotul, Alexandru Popa, a recunoscut motivul

În cazul tragic al morții Lilianei Popa, o femeie din București care a fost ucisă și incendiată de propriul nepot, Alexandru Popa, a apărut o răsturnare de situație. Potrivit informațiilor furnizate de Gândul, bărbatul în vârstă de 33 de ani și-a recunoscut fapta și a explicat motivul care a stat în spatele gestului său macabru. Acum, acesta se confruntă cu riscul unei condamnări la închisoare pe viață.

Un gest macabru

Conform anchetei, Alexandru Popa a stropit-o cu benzină pe mătușa sa și a dat foc scării blocului în care locuiau. După ce și-a recunoscut fapta, acesta a oferit o explicație șocantă pentru acțiunile sale. El susține că se simțea îndreptățit să o bată pe mătușa sa și să o ardă de vie.

Descoperirea tristă

Luni, 6 noiembrie, polițiștii din Sectorul 6 al Capitalei au fost alertați cu privire la un incendiu în scara unui bloc. Victima, Liliana Popa, încă ardea atunci când polițiștii au ajuns la fața locului. Aceștia au folosit un extinctor pentru a stinge focul, dar femeia murise deja. Serviciul Omoruri a preluat ancheta, iar în câteva ore Alexandru Popa a fost identificat și prins în cartierul Militari.

Negarea faptei și internarea în spital

Inițial, Alexandru Popa a negat că ar fi comis crima, chiar dacă imaginile surprinse de camerele de supraveghere îl înfățișau clar pe el. Cu toate acestea, după internarea sa în Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia” și ulterior în Arestul Central al Capitalei, acesta și-a recunoscut fapta în fața instanței Tribunalului București. Motivul invocat a fost acela că mătușa sa „era rea și îl amenința”.

Un conflict legat de moștenire

Potrivit declarațiilor lui Alexandru Popa, conflictul a pornit de la o moștenire. După decesul bunicului său, tatăl său și sora acestuia, adică Liliana Popa, au moștenit apartamentul acestuia. Deși locuința era în grija mătușii sale, care o închiria și încasa banii, Alexandru i-a reproșat că nu-i dă nimic din acești bani și nu-i permite să locuiască acolo. Această situație a dus la o relație tensionată între cei doi, care s-a încheiat tragic.

Planuri și violență

Criminalul în vârstă de 33 de ani a declarat că inițial a vrut să stea de vorbă cu mătușa sa și să o convingă să meargă cu el la un notar. Cu toate acestea, din cauza refuzului acesteia, el a pus în aplicare un plan de rezervă. După izbucnirea unui scandal violent, Alexandru Popa a stropit-o cu benzină pe mătușa sa și a început să o lovească brutal. Mai mult, el i-a strigat unei vecine să se îndepărteze deoarece urma să îi dea foc mătușii sale.

Acuzații grave și riscul condamnării

Alexandru Popa a fost pus sub acuzare pentru omor calificat prin cruzimi și omor cu premeditare. Acesta riscă să fie condamnat la închisoare pe viață pentru faptele sale. Ancheta continuă pentru a se stabili toate detaliile acestui caz tragic.

Te-ar putea interesa si: