DIICOT desfășoară o operațiune în Clanul Caranilor! Nuredin Beinur, arestat de autorități
DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) a declanșat o operațiune în această dimineață împotriva Clanului Caran, una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din Capitală. În urma acțiunii, frații Aurel, Costel și Emil Caran au fost duși la secție pentru audieri. De asemenea, Nuredin Beinur, cunoscut sub numele de „Spaima Litoralului”, a fost arestat de polițiștii DIICOT.
Clanul Caran destructurat de DIICOT
Clanul Caran este una dintre cele mai temute grupări infracționale din Capitală și acționa în special în Sectorul 2, pe străzile din Pantelimon. Membrii clanului sunt acuzați de o serie de infracțiuni grave, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, camătărie, șantaj, tentativă de omor, proxenetism, spălarea banilor și trafic de influență. De asemenea, liderii clanului sunt acuzați și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și de aplicarea de rele tratamente asupra minorilor.
Operațiunea poliției și DIICOT
Polițiștii de la Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 84 de percheziții în București și în județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila. Operațiunea a vizat destructurarea Clanului Caran și identificarea tuturor membrilor implicați în activitățile infracționale.
Modul de operare al Clanului Caran
Conform comunicatului emis de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), Clanul Caran acționa ca o grupare infracțională organizată, bazată pe relații de rudenie sau prin alianțe. Scopul principal al clanului era să comită infracțiuni împotriva persoanei și patrimoniului, pentru a-și extinde influența în mediul infracțional și pentru a-și consolida poziția în fața altor grupări infracționale din București și din restul țării. De asemenea, clanul avea legături și cu grupări specializate în infracțiuni cibernetice, care se ocupau de transportul sumelor de bani rezultate din infracțiuni.
Prejudiciul cauzat de Clanul Caran
Potrivit informațiilor obținute în urma cercetărilor, liderul clanului ar fi acumulat aproximativ 7.000.000 de dolari în conturile sale și ar fi utilizat acești bani pentru achiziționarea de autoturisme, imobile și societăți comerciale. De asemenea, clanul ar fi racolat mai multe persoane de sex feminin în vederea traficării, inclusiv persoane minore, care erau constrânse să practice prostituția sau alte forme de exploatare sexuală în incinta unui club de streptease din București.
Operațiunea DIICOT împotriva Clanului Caran reprezintă o lovitură dură dată activității infracționale din Capitală. Autoritățile continuă investigațiile pentru a identifica și aduce în fața justiției toți membrii clanului implicați în infracțiuni.