Alexandru Rafila despre tragedia de la Spitalul din Murgeni: Autoritățile vor investiga penal

Alexandru Rafila despre tragedia de la Spitalul din Murgeni: Autoritățile vor investiga penal

author
1 minute, 56 seconds Read

Autoritățile vor investiga penal tragedia de la Spitalul din Murgeni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a instituit o celulă de criză pentru a analiza tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au murit și alți 29 au fost spitalizați după ce ar fi consumat ciorbă și pește gătite la mănăstirea Florești.

Starețul neagă acuzațiile

Contactat de jurnaliștii locali, starețul lăcașului de cult a negat afirmațiile potrivit cărora moartea pacienților ar fi fost provocată de produsele gătite acolo, mai ales că și călugării au mâncat aceleași preparate. Mai grav este că s-au pregătit 140 de porții, prin urmare DSP analizează pachetele primite de la mănăstire dar și apa de Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Anchetă separată deschisă de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, ministru al Sănătății, a declarat la DIGI24 că respectivul caz a intrat în atenția inspectorilor de DSP Vaslui. Totodată, prefectul județului Vaslui a subliniat faptul că administratorul spitalului a încălcat protocoalele medicale.

Administratorul Spitalului, principalul vinovat

Prefectul din Vaslui, Daniel Onofrei, a declarat că toți pacienții, chiar și cei care au prezentat simptome ușoare, au fost transferați la spitalele din Bârlad, Vaslui și Iași. Administratorul Spitalului nu avea dreptul să primească astfel de preparate, fără să cunoască foarte bine originea și dacă au toate avizele care le permiteau să facă așa ceva.

Anchetă penală și medicală în desfășurare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că la nivelul ministerului a început o anchetă paralelă pentru a stabili cu exactitate motivele pentru care cei trei pacienți au decedat. Neregulile au început odată cu nerespectarea protocoalelor medicale. Vinovatul pentru decesul celor trei pacienți va fi deservit justiției.

Concluzii și anchetă penală

Ancheta desfășurată va avea rezultatele sale în timp, iar autoritățile vor face concluziile necesare. Nu doar ministerul condus de Rafila sau DSP au deschis anchete, ci și alte autorități ale statului s-au sesizat din oficiu. Este clar că atunci când nu se respectă procedurile, se pot întâmpla accidente tragice. Ancheta va fi de natură medicală și penală, iar toate acestea vor duce la concluzii.

Te-ar putea interesa si: