Alertă meteo: Cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol în România!

Alertă meteo: Cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol în România!

author
1 minute, 51 seconds Read

Alertă meteo: Cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol în România!

Meteorologii au emis o alertă meteo pentru România, întrucât un puternic ciclon mediteraneean va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv țara noastră. Acest fenomen va aduce schimbări semnificative ale vremii, cu ploi torențiale, ninsori și viscol.

Cod galben și portocaliu de vânt, ninsori și viscol

Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), începând de joi după amiază vor avea loc intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte. Un Cod galben a fost emis pentru zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. De asemenea, începând de joi seară, va fi Cod portocaliu de viscol în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

Meteorologii avertizează că vântul va avea viteze de până la 60-80 km/h în Carpații Orientali și Munții Apuseni, iar în zona înaltă rafalele vor depăși 90-100 km/h. De asemenea, se vor semnala intensificări ale vântului în centrul și estul teritoriului.

Instalarea unui val de aer rece

Pe lângă ninsori și viscol, România se confruntă și cu un val de aer rece. Această caracteristică de vreme schimbătoare se va menține până la finalul lunii, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Se preconizează că valorile termice vor fi sub pragul de 0°C, iar în depresiuni și la munte vor fi temperaturi minime de sub -10°C.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Conform meteorologilor, și în săptămâna viitoare vremea va fi rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0-5 grade, iar local vor rămâne negative. Vor mai fi episoade mai slabe de precipitații, care vor fi predominant sub formă de ploi în multe zone. Momentan, nu se prevede o încălzire majoră a vremii.

În concluzie, România se pregătește să facă față unor condiții meteo dificile în următoarele zile. Este recomandat ca cetățenii să fie precauți și să ia măsuri de siguranță înainte de a se deplasa în zonele afectate de alerta meteo.

Te-ar putea interesa si: