Recursul DNA, respins de ICCJ: Elena Udrea și Ioana Băsescu scăpate de acuzații!

Recursul DNA, respins de ICCJ: Elena Udrea și Ioana Băsescu scăpate de acuzații!

author
1 minute, 51 seconds Read

Recursul DNA, respins de ICCJ: Elena Udrea și Ioana Băsescu scăpate de acuzații!

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursul depus de DNA împotriva deciziei de achitare a Elenei Udrea și Ioanei Băsescu în cazul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu. Astfel, cele două persoane sunt scăpate de acuzații.

ICCJ respinge ca nefondat recursul DNA

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul depus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva deciziei penale pronunțate în data de 11 iulie 2023. Aceasta a fost definitivă. Astfel, sentința de achitare a Elenei Udrea și Ioanei Băsescu rămâne valabilă.

DNA a înaintat un recurs în casație

DNA a înaintat un recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate inițial la 8, respectiv 5 ani de închisoare pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009. Prin urmare, Elena Udrea, care se află în prezent închisă la penitenciarul Târgșor, scapă de o nouă condamnare de opt ani.

Elena Udrea și Elena Băsescu scapă de acuzații

Demersul DNA de a obține anularea sentinței de achitare în cazul Elenei Udrea și Ioanei Băsescu, pe motiv de prescripție, a fost respins de instanță. Magistrații au constatat că există suficiente dovezi pentru a le pune pe cele două sub acuzare.

ICCJ șterge cu buretele condamnări de 8, respectiv 5 ani de închisoare

Procesul penal în care Elena Udrea a fost condamnată inițial la opt ani de închisoare a fost sistat de Instanța Supremă pe motiv de prescripție. Aceeași sentință a fost aplicată și în cazul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, care fusese condamnată la cinci ani de închisoare pentru instigare la delapidare și spălarea banilor. Toți inculpații din dosar au scăpat astfel de condamnări.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: