Crimă misterioasă în București 1946 - Blestemul unei familii (Secretele Istoriei)

Crimă misterioasă în București 1946 – Blestemul unei familii (Secretele Istoriei)

author
2 minutes, 28 seconds Read

Crimă misterioasă în București 1946 – Blestemul unei familii (Secretele Istoriei)

În anul 1946, în București, a avut loc un asasinat misterios care a șocat întreaga capitală. O femeie frumoasă a fost găsită ucisă în propria locuință, într-un apartament situat pe Strada Rovine nr.7. Victima, Clara Thierer, era soția unui cunoscut comerciant din cartierul Văcărești, Iacob Thierer.

Descoperirea macabră

Pe data de 19 aprilie 1946, autoritățile au fost chemate de urgență la locuința familiei Thierer. La fața locului, oamenii legii au descoperit cadavrul neînsuflețit al femeii, care prezenta numeroase tăieturi de cuțit. Potrivit medicului legist, victima fusese înjunghiată de 22 de ori, cu 13 lovituri la gât și 9 în zona inimii. Pe lângă acestea, se observau și semne de luptă pe palmele femeii.

Misterul identității asasinului

Familia Thierer și vecinii au furnizat informații importante în cadrul anchetei. Soțul victimei a declarat că în dimineața respectivă a plecat de acasă la ora 8 și s-a întors la ora 9 cu niște cumpărături. După o scurtă discuție cu soția sa, care își exprimase dorința de a ieși în oraș, el a plecat singur și s-a întors la ora 1 pentru masa de prânz. În momentul în care a intrat în sufragerie, a descoperit trupul neînsuflețit al soției sale, iar hainele ambilor dispăruseră.

Vecina familiei Thierer, Paulina Leibovici, a declarat că în jurul orei 11 dimineața a văzut un bărbat înalt părăsind locuința cu două geamantane mari. Acesta a salutat-o politicos și a spus că va preda complimente lui Iancu la Bacău. Ulterior, s-a descoperit că acesta era un frate al victimei.

Investigații și descoperiri ulterioare

Investigațiile au continuat, iar amprentele găsite pe un pahar cu apă de pe masa din sufragerie au fost fotografiate pentru a fi analizate. Un văr al victimei, Iosif Therier, a declarat că în dimineața crimei a trecut prin fața casei și a bătut în geam, obișnuind să stea de vorbă cu Clara. De această dată, însă, nimeni nu a răspuns la bătaie. Se presupune că la acea oră, asasinul se afla înăuntru.

Deznodământul cazului

La începutul lunii mai 1946, presa a anunțat că au fost prinși asasinii Clarei Thierer. Aceștia erau doi infractori cunoscuți, Puiu Bernstein și Iosif Bergher, originari din Galați.

Un aspect impresionant al cazului este că familia Thierer fusese lovită de o altă tragedie cu doar 5 luni înainte de crimă. Fiica lor, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis aruncându-se în fața unui tramvai, în urma unei dezamăgiri sentimentale. Această tragedie a afectat profund psihicul doamnei Thierer. Se pune întrebarea dacă această familie a fost lovită de un blestem.

Crima misterioasă din 1946 a rămas în istoria Bucureștiului drept una dintre cele mai dezbătute și neelucidate crime.

Te-ar putea interesa si: