Finalul Turneului African: Familia Iohannis în România în drum spre Dubai

Finalul Turneului African: Familia Iohannis în România în drum spre Dubai

author
1 minute, 46 seconds Read

Finalul Turneului African: Familia Iohannis în România în drum spre Dubai

Turneul african al președintelui Klaus Iohannis și a soției sale, Carmen, pentru „relansarea relațiilor României cu continentul african”, se apropie de final. După periplul prin mai multe țări africane, șeful statului se pregătește să se întoarcă în România. În urma acestui turneu, se așteaptă să aflăm cât de fructuoasă a fost această deplasare.

Discuții între președinți

Turneul african al președintelui Klaus Iohannis a început pe 14 noiembrie, cu vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde și Republica Senegal. În cadrul acestor vizite, au avut loc discuții importante între președinți și semnarea de documente oficiale.

Vizita în Senegal

În ultima parte a turneului, președintele Klaus Iohannis va vizita Senegalul. Acesta va fi primit de președintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial, unde vor avea loc ceremonii oficiale și convorbiri bilaterale. De asemenea, președintele Iohannis va participa la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal și la vernisajul unei expoziții de măști tradiționale africane și românești, organizată în cooperare cu Muzeul Țăranului Român.

Recomandări și următoarea destinație

După o experiență plăcută în Africa, președintele Klaus Iohannis ar putea face recomandări privind activitățile pe care le-a desfășurat acolo. În trecut, acesta a promovat practicarea golfului, susținând că este un sport accesibil și benefic pentru sănătate. Următoarea destinație a președintelui Iohannis este Dubai, unde va participa la un eveniment important în cadrul Madinat Jumeirah Conference Centre Dubai și va susține un discurs la Conferința Organizației Națiunilor Unite.

Întoarcerea în România

După oprirea scurtă în România, președintele Klaus Iohannis va pleca spre următoarea destinație exotică. Alegerea acestei destinații poate fi explicată prin dorința de a scăpa de vremea rece din țară și de a profita de oportunitățile oferite de această călătorie înainte de finalul mandatului său.

Te-ar putea interesa si: