Comisioanele cresc la schimbul valutar. Casele de schimb străine dispar.

Comisioanele cresc la schimbul valutar. Casele de schimb străine dispar.

author
1 minute, 30 seconds Read

Comisioanele cresc la schimbul valutar. Casele de schimb străine dispar.

În viitor, românii vor plăti comisioane mai mari la schimbul valutar, deoarece băncile intenționează să închidă casele de schimb valutar și să migreze serviciile în mediul online, prin intermediul internet banking-ului.

Dispar casele de schimb

Până în prezent, românii se puteau deplasa direct la ghișeu pentru a schimba valută, însă acest lucru nu va mai fi posibil în viitor. Odată cu dorința băncilor de a transfera toate serviciile în mediul online, tot mai multe case de schimb valutar vor dispărea.

Trecerea în online aduce comisioane mai mari

Însă, trecerea serviciilor de schimb valutar în mediul online implică un cost suplimentar pentru clienți. Astfel, prin abandonarea tranzacțiilor fizice, realizate cu bani cash, în favoarea celor digitale, prin intermediul internet banking-ului, vom fi nevoiți să plătim comisioane mai mari la fiecare tranzacție. Acestea se adaugă și la diferențele de curs valutar.

Comisioane mai mari la schimbul valutar

Toate operațiunile efectuate în mediul online sunt taxate suplimentar. Comisioanele variază în funcție de fiecare bancă și pot fi cuprinse între 0,15% și 2%. Pe lângă acestea, există și taxe suplimentare pe care clienții le plătesc atunci când doresc să realizeze schimburi valutare. De exemplu, un comision de conversie monetară poate ajunge până la 9%, în anumite cazuri.

Băncile vor oferi servicii de schimb valutar cu anumite condiții

Cu toate acestea, vor mai exista bănci care vor oferi ghișee dedicate schimbului de valută, însă cu anumite condiții. Spre exemplu, clienții trebuie să dețină conturi deschise la aceeași bancă, atât în lei, cât și în moneda în care doresc să efectueze schimbul valutar, conform Observatorului.

Te-ar putea interesa si: