Bugetul pe 2024: Vot în Parlament și destinația banilor de pensii. Anunțul lui Marcel Boloș.

Bugetul pe 2024: Vot în Parlament și destinația banilor de pensii. Anunțul lui Marcel Boloș.

author
1 minute, 41 seconds Read

Bugetul pe 2024: Vot în Parlament și destinația banilor de pensii. Anunțul lui Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a discutat cu deputații PNL despre principalele provocări economice pe care le va întâmpina România în anul viitor, în marja votului pentru bugetul de stat pe 2024.

Bugetul de stat povocări pentru 2024

Marcel Boloș a transmis că bugetul de anul viitor poate susține indexarea pensiilor cu rata inflației cât și recalcularea din septembrie. De asemenea, el a discutat și despre creșterile salariale pentru dascăli, precizând că Parlamentul urmează să se pronunțe în acest sens. Deputatul PNL Florin Roman a confirmat că grupul parlamentar din Camera Deputaților va vota pentru adoptarea bugetului propus de ministrul Finanțelor.

Cum rămâne cu salariile profesorilor

Marcel Boloș a explicat că mecanismul de ajustare și indexare sau majorare a salariilor profesorilor urmează să fie convenit între partidele din Coaliție. De asemenea, în cadrul discuțiilor, s-a discutat și despre investițiile prevăzute în programul guvernamental Anghel Saligny, care va fi susținut și în 2024, având în vedere că este vorba de proiecte de infrastructură importante pentru comunitățile locale.

Trâmbițatul Pilon II de pensii

Un alt subiect de discuție pe agenda liberalilor a fost Pilonul II de pensii. Marcel Boloș a reiterat poziția PNL conform căreia pilonul 2 de pensii trebuie conservat și susținut pentru contribuitori.

Marcel Boloș despre propunerile din Bugetul de Stat 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat că taxele și impozitele nu vor crește în 2024. Mai mult, el a afirmat că anul viitor va fi un an cu zero creșteri de impozite și taxe, oferind astfel un mediu de afaceri predictibil și stabil.

Termenul de adoptare a bugetului

Florin Roman a precizat că Parlamentul are termen până pe 22 decembrie pentru adoptarea bugetului. Proiectul va fi depus în Parlament pe 18 decembrie.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: