Alertă la Lukoil! ANPC investighează furturile la pompă.

Alertă la Lukoil! ANPC investighează furturile la pompă.

author
1 minute, 58 seconds Read

Alertă la Lukoil! ANPC investighează furturile la pompă

Stația Peco Lukoil din Ciolpani se confruntă cu o investigație din partea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov. Instituția a primit sesizări conform cărora operatorul economic ar fi înșelat clienții prin afișarea unei cantități de carburant pe display-ul pompei, fără ca pistolul de alimentare să fie acționat. Astfel, clienții au primit mai puțin combustibil decât au plătit.

Lukoil își înșală clienții

Pentru a verifica aceste acuzații, Direcția Generală de Control a desfășurat o acțiune la stația Lukoil. Inspectorii au constatat că, într-adevăr, la ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără a fi acționat, pe display-ul pompei se evidențiau cantități de carburant (0,04 și 0,05 litri) și sume (0,30 și 0,37 lei). Pentru a confirma acest lucru, s-a măsurat cantitatea de combustibil cu un vas etalon.

Sancțiunile aplicate de comisarii ANPC

În urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat o diferență în minus de 0,05 și respectiv 0,07 litri la cele două pompe Lukoil. Ca urmare, operatorul economic a primit o sancțiune de 50.000 de lei pentru nerespectarea legislației în vigoare. De asemenea, inspectorii au aplicat o amendă suplimentară de 5.000 de lei pentru încălcarea condițiilor de depozitare. Activitatea stației peco a fost oprită temporar.

Mesaj pentru operatorii care înșeală clienții

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a transmis un mesaj către comercianții care aleg să nu respecte legislația în vigoare. El îi îndeamnă să renunțe la practicile neloiale, altfel vor fi sancționați conform prevederilor legale. Chiar dacă ANPC se confruntă cu probleme de personal, directorul general asigură că instituția are suficiente resurse pentru a lupta împotriva oricărui tip de înșelătorie comercială.

În concluzie, stația Peco Lukoil din Ciolpani este investigată de către ANPC pentru furturile de carburant la pompă. Inspectorii au constatat că operatorul economic afișează cantități de combustibil pe display-ul pompei fără ca acesta să fie acționat. Operatorul a fost sancționat cu o amendă și activitatea stației peco a fost temporar oprită. ANPC transmite un mesaj ferm către comercianții care înșeală clienții, asigurându-i că instituția este hotărâtă să protejeze drepturile consumatorilor.

Te-ar putea interesa si: