Prognoza meteo: Ninsori în primele patru săptămâni?

Prognoza meteo: Ninsori în primele patru săptămâni?

author
1 minute, 50 seconds Read

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie 2023. Meteorologii afirmă că asistăm la un proces de răcire, iar ploile vor pune stăpânire pe mare parte din țară. De asemenea, la munte ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice şi centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea de vest a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în pragul sărbătorilor de iarnă

Conform prognozei meteo, vremea în pragul sărbătorilor de iarnă va căpăta un aspect de iarnă autentică. Se așteaptă temperaturi scăzute și posibile ninsori în mare parte din țară. De asemenea, la munte se va transforma în lapoviță și ninsoare, creând un peisaj de poveste pentru sărbătorile de iarnă. Este recomandat ca populația să fie pregătită pentru aceste condiții meteorologice și să ia măsuri de precauție înainte de a călători sau participa la evenimente în aer liber.

Te-ar putea interesa si: