Reacție surprinzătoare a Președintelui Austriei privind aderarea României la Schengen.

Reacție surprinzătoare a Președintelui Austriei privind aderarea României la Schengen.

author
1 minute, 39 seconds Read

Președintele Austriei susține aderarea României la Schengen

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a avut o reacție surprinzătoare în legătură cu aderarea României la spațiul Schengen. Într-o conferință de presă alături de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul său sloven, Nataša Pirc Musar, Van der Bellen a declarat că decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei este „greșită”. El speră că acest vot negativ va fi revizuit.

Declarații incendiare ale președintelui Austriei

Președintele Van der Bellen a subliniat că nu înțelege sensul blocării României și Bulgariei în sistemul Schengen. El consideră că această decizie nu este corectă și speră că într-o bună zi va fi revizuită. Președintele austriac a avut mai multe contacte cu președintele Klaus Iohannis și președintele bulgar și consideră că decizia guvernului austriac nu este una potrivită.

Critică la adresa cancelarului austriac

Președintele Van der Bellen a criticat dur atitudinea guvernului austriac și a declarat că aceasta afectează reputația Austriei. El consideră că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen și este îngrijorat de reputația țării sale în rândul partenerilor europeni. Președintele austriac a menționat și nemulțumirea mediului de afaceri, care este preocupat de politica actuală austriacă.

Semnal negativ pentru îngrijitori

Președintele Van der Bellen a subliniat că un refuz de a permite intrarea României și Bulgariei în Schengen este un semnal greșit pentru îngrijitori. El avertizează că acest lucru poate avea efecte negative asupra persoanelor care au nevoie de îngrijire în Austria și familiilor lor. Președintele austriac speră că o soluție va fi găsită în curând pentru a calma situația.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat aderarea României și Bulgariei la sistemul Schengen invocând criza migranților. Această decizie a stârnit un val de reacții la București.

Te-ar putea interesa si: