9 mil. lei pentru deplasări externe deputați

9 mil. lei pentru deplasări externe deputați

author
2 minutes, 12 seconds Read

Cheltuieli de 9 milioane lei pentru deplasările externe ale deputaților

Au fost cheltuiți 9.000.000 lei pentru deplasările externe ale deputaților în primele 7 luni ale acestui an. Aceste cheltuieli au stârnit controverse, deoarece unele dintre ele par să fie doar simple excursii pe banii statului, în timp ce altele au o logică și au vizat monitorizarea unor alegeri sau participarea la reuniuni internaționale.

Numărul și destinațiile deplasărilor

În medie, au fost efectuate între 20 și 25 de deplasări externe pe lună, cu excepția perioadei vacanței parlamentare. Acestea au avut loc în diverse țări din întreaga lume, cum ar fi Chile, Vietnam, Bahrain, SUA, Franța și Italia.

Exemple de cheltuieli

În luna septembrie, au fost cheltuiți 260.000 lei pentru deplasări externe. Din această sumă, 65.000 de lei au fost utilizați pentru două persoane într-o vizită în Vietnam.

În luna august, s-au cheltuit 20.000 lei pentru o deplasare în Italia a domnului deputat Valentin-Ilie Făgărăşian.

În luna iulie, au fost cheltuiți 828.000 lei pentru deplasări externe. Din această sumă, 182.000 lei au fost destinați participării la cea de-a 30-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, unde 5 persoane au stat timp de 8 zile.

În luna iunie, o delegație a Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților a vizitat Republica Chile, cheltuind 86.000 de lei.

În luna mai, s-au cheltuit 440.000 lei pentru deplasări externe. Dintre aceștia, 31.000 lei au fost utilizați pentru o vizită în Italia, la Verona, a unei delegații a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților.

În luna aprilie, s-au cheltuit 325.000 lei pentru o vizită în Olanda a unei delegații a Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

În luna martie, au fost cheltuiți 660.000 lei pentru deplasări externe. Dintre aceștia, 50.000 lei au fost destinați participării la lucrările celei de-a 146-a Adunări a Uniunii Interparlamentare (UIP) și la reuniunile asociate, care au avut loc în Bahrain.

În februarie, s-au cheltuit 180.000 lei pentru deplasări externe, în timp ce în ianuarie suma a fost de doar 22.000 lei.

Suplimentarea fondurilor de către Guvern

Pentru ca deputații să poată avea activitate în teritoriu, s-au plătit 7.000.000 lei de la buget. Unul dintre deputați a decontat suma de 48.000 de lei. În regim de urgență, Guvernul a suplimentat fondurile pentru continuarea activității acestora. Această intervenție a stârnit critici din partea opiniei publice, care consideră că aceste cheltuieli excesive nu sunt justificate și ar trebui să fie mai riguros monitorizate.

Te-ar putea interesa si: