Câinele care a mușcat președintele Austriei

Câinele care a mușcat președintele Austriei

author
1 minute, 40 seconds Read

Câinele care a mușcat președintele Austriei

Un incident neașteptat a avut loc joi în timpul unei vizite oficiale a președintelui Austriei în Republica Moldova. Câinele președintelui Maia Sandu, numit Codruț, l-a mușcat pe liderul austriac în timp ce acesta încerca să îl mângâie.

Povestea câinelui Codruț

Codruț, un câine rezident al Administrației Prezidențiale din Republica Moldova, are o poveste tristă în spate. Acesta a fost adoptat de președintele Maia Sandu acum șapte luni, după ce a fost găsit pe stradă grav rănit în urma unui accident rutier.

Victimă a unui accident rutier

În urma incidentului, Codruț și-a pierdut o lăbuță, dar a reușit să se recupereze după câteva luni de tratament intensiv. Președintele Maia Sandu a relatat pe Instagram că acum câinele aleargă bucuros în 3 picioare.

Mușcătura neașteptată

În timp ce liderul de la Viena se apleca să îl mângâie pe Codruț în curtea Administrației Prezidențiale, câinele l-a mușcat de mână. Incidentul a fost semnalat de un vlogger moldovean și confirmat de Știrile TVR.

Reacția președintelui Austriei

Liderul austriac a primit îngrijiri medicale imediat după incident, iar mușcătura nu a fost gravă. Cu toate acestea, incidentul a generat o ușoară tensiune diplomatică între cele două țări.

Scuze și reasigurări

Președintele Maia Sandu și-a exprimat regretul față de incident și a transmis scuze liderului austriac. Ea a asigurat că va lua măsuri pentru a evita astfel de situații în viitor și a subliniat faptul că Codruț este un câine iubitor și prietenos.

Concluzii

În concluzie, mușcătura neașteptată a câinelui Codruț în timpul vizitei oficiale a președintelui Austriei în Republica Moldova a generat o mică tensiune diplomatică. Cu toate acestea, președintele Maia Sandu a prezentat scuzele sale și a asigurat că va lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Te-ar putea interesa si: