Picături pentru ochi retrase de la vânzare online

Picături pentru ochi retrase de la vânzare online

author
2 minutes, 22 seconds Read

Picături pentru ochi retrase de la vânzare online

Mai multe picături de ochi au fost retrase de la vânzare de pe internet. Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a avertizat Amazon privind vânzarea mai multor mărci de produse pe care agenția le consideră „medicamente noi neaprobate”.

Amazon avertizată de FDA

FDA a publicat o scrisoare de avertizare adresată directorului general al Amazon, Andrew Jassy, în care se remarca faptul că site-ul de comerț electronic vindea șapte mărci de picături pentru ochi comercializate ca tratamente pentru afecțiuni precum ochiul roz, ochiul uscat, iritația provocată de praf și cataractă.

Mărcile retrase de la vânzare

Mărcile incluse în scrisoare sunt Similasan Pink Eye Relief, The Goodbye Company Pink Eye, Can-C Eye Drops, Optique 1 Eye Drops, OcluMed Eye Drops, TRP Natural Eyes Floaters Relief și Manzanilla Sophia Chamomile Herbal Eye Drops.

Răspunsul Amazon

Amazon a declarat că a început să retragă produsele respective de pe piața sa online. Compania a subliniat că siguranța este o prioritate și că cer toate produsele oferite în magazinul lor să respecte legile și reglementările aplicabile.

Încălcarea legilor și reglementărilor

Potrivit scrisorii, vânzarea și distribuirea de către Amazon a picăturilor pentru ochi fără aprobarea prealabilă a FDA constituie o încălcare a Legii federale privind alimentele, medicamentele și produsele cosmetice și a Codului Statelor Unite. FDA a subliniat că aceste produse prezintă un risc pentru sănătatea publică, deoarece picăturile oftalmologice pot cauza vătămări utilizatorilor.

Avertismentele anterioare ale FDA

Scrisoarea de avertizare se adaugă altor avertismente emise de FDA cu privire la picăturile pentru ochi. În octombrie, agenția a avertizat că 26 de picături pentru ochi fără prescripție medicală, inclusiv cele vândute sub mărci de magazin precum CVS, Target, Walmart și Rite Aid, ar putea cauza infecții oculare grave.

Riscuri pentru sănătate

FDA a descoperit condiții insalubre în instalațiile în care au fost fabricate aceste picături pentru ochi, inclusiv rezultate pozitive ale testelor bacteriene. Ca urmare, CVS, Rite Aid și Target au retras produsele de pe rafturile magazinelor și de pe site-urile web. Kilitch Healthcare India Ltd., producătorul picăturilor retrase în octombrie, a emis și el o retragere pentru toate produsele respective.

Avertismentul CDC

În februarie, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au atras atenția furnizorilor de servicii medicale și pacienților asupra picăturilor pentru ochi EzriCare. După o investigație, s-a constatat că aceste picături erau contaminate cu o tulpină rară a bacteriei Pseudomonas aeruginosa, rezistentă la medicamente. Au fost raportate patru decese și multiple cazuri de pierdere a vederii și îndepărtare chirurgicală a globilor oculari.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: