Polițiștii Rutieri, prinși cu șpagă în Dorobanți, evită închisoarea.

Polițiștii Rutieri, prinși cu șpagă în Dorobanți, evită închisoarea.

author
1 minute, 50 seconds Read

Polițiștii Rutieri, prinși cu șpagă în Dorobanți, evită închisoarea

Polițiștii de la Rutieră, Andrei Pantea și Valentin Olteanu, au fost condamnați vineri de Tribunalul București la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce primeau mită în zona Dorobanți din București. Decizia instanței prevede și interdicția de a ocupa o funcție în cadrul Poliției Române timp de 4 ani și prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile.

Banii primiți ca mită au fost confiscați

Pe lângă sentința de închisoare cu suspendare și interdicția de a ocupa o funcție în poliție, judecătorii au decis și confiscarea sumelor primite ca mită. Astfel, Andrei Pantea a avut de returnat suma de 11.493 lei, iar Valentin Olteanu suma de 13.627 lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Practica de a primi mită

Conform anchetatorilor, în perioada 19 martie – 22 aprilie, cei doi polițiști au primit diverse sume de bani de la 23 de șoferi pentru a nu-i amenda sau a nu le suspenda permisul de conducere în urma încălcării regulilor de circulație. Modul de operare era ca banii să ajungă la comisarul Andrei Pantea, care ulterior îi împărțea cu agentul șef de poliție Valentin Olteanu. Cei doi au fost prinși în flagrant după ce au primit suma totală de peste 2.000 lei de la patru conducători auto.

Imaginile flagrantului

În imaginile apărute în spațiul public, se poate vedea cum mașina de poliție în care se aflau cei doi polițiști este oprită în trafic de procurorii DNA și ofițerii DGA. Echipajul și mașina au fost percheziționate în fața trecătorilor, iar banii primiți ca mită au fost găsiți și confiscați ca probe în dosar.

Aceasta este sentința dată în cazul celor doi polițiști rutieri prinși cu mită în zona Dorobanți din București. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Te-ar putea interesa si: