Mașini eligibile pentru vouchere Rabla

Mașini eligibile pentru vouchere Rabla

author
1 minute, 59 seconds Read

Mașinile eligibile pentru vouchere Rabla vor fi doar cele ieftine, conform unei posibile modificări a Programului Rabla discutată de Guvern. Scopul acestei măsuri este de a încuraja achizițiile de pe piața internă, precum și producția auto internă. Potrivit surselor guvernamentale citate de G4Media, producătorii auto români, Dacia și Ford, livrează mașini din gamele populare.

Suma acordată în cadrul Programului Rabla este de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi sau 10.000 de lei pentru casarea a două vehicule uzate. Această sumă poate fi folosită doar pentru achiziționarea unei mașini noi care să îndeplinească criteriile de emisii de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. De asemenea, se pot folosi maxim 2 tichete Rabla pentru achiziționarea unui autoturism nou.

În cadrul Programului Rabla Plus, utilizatorii primesc vouchere pentru cumpărarea de automobile electrice. Există mai multe tipuri de vouchere oferite în acest program:

1. Ecotichet în valoare de 26.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WLTP, cu condiția casării unei mașini vechi.

2. Ecotichet în valoare de 29.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WLTP, cu condiția casării a două mașini vechi.

3. Ecotichet în valoare de 51.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat.

4. Ecotichet în valoare de 54.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, și 29.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării a două autovehicule uzate.

Această posibilă modificare a Programului Rabla are scopul de a stimula piața auto internă și producția auto națională. Prin încurajarea achizițiilor de mașini ieftine, se dorește să se sprijine producătorii auto români și să se reducă importurile. Totodată, prin promovarea automobilelor cu emisii reduse sau zero, se urmărește și reducerea poluării și protejarea mediului înconjurător.

Te-ar putea interesa si: