Creștere dublă a pensiilor în 2022! Anunț premier

Creștere dublă a pensiilor în 2022! Anunț premier

author
2 minutes, 15 seconds Read

Creștere dublă a pensiilor în 2022! Anunț premier

Noua Lege a Pensiilor este gata și a trecut și de ședința coaliției. Aceasta a fost trimisă deja la Comisia Europeană, iar șansele să primească ”undă verde” sunt foarte mari. Practic, pensiile vor crește de două ori în 2024, anunță premierul Marcel Ciolacu.

Proiectul pentru legea pensiilor publice, pus în transparență decizională

Ministerul Muncii anunță că proiectul pentru legea pensiilor publice a fost pus în transparență decizională. Acesta reprezintă o etapă importantă în procesul de adoptare a legii și permite cetățenilor să aibă acces la informațiile și detaliile proiectului.

Guvernul dorește aprobarea legii în Parlament până pe 20 noiembrie

Guvernul își propune ca noua Lege a Pensiilor să treacă de Parlament până pe 20 noiembrie, astfel încât prima creștere a pensiilor să poată avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Creșterea de 13,8% la 1 ianuarie 2024 pentru toate pensiile

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, se va aplica o creștere de 13,8% la 1 ianuarie 2024 pentru toate pensiile, inclusiv pentru pensiile speciale. De asemenea, la 1 septembrie 2024 va avea loc o altă mărire, care va fi diferențiată în funcție de procedura de recalculare. Este important de menționat că nicio pensie dobândită pe baza vechilor legi nu va fi afectată negativ după recalculare.

Creșterea salariului minim și reducerea impozitării

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va crește salariul minim și se va reduce impozitarea acestui venit. Aceste măsuri sunt luate în contextul dorinței guvernului de a asigura protecția și bunăstarea cetățenilor.

Pensiile vor crește de două ori anul viitor

Premierul Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că pensiile vor crește de două ori anul viitor. La 1 ianuarie se va aplica o creștere de 13,8%, iar la 1 septembrie va avea loc o altă creștere prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile existente.

Finalizarea proiectului noii legi a pensiilor

Ministerul Muncii a finalizat proiectul noii legi a pensiilor, care urmează să fie prezentat în cadrul unei ședințe a coaliției de guvernare. Această lege, asumată prin PNRR, are la bază mai multe principii, precum obligativitatea, contributivitatea, egalitatea și stabilitatea asigurării la sistemul public de pensii.

Toată lumea primește același procent în prima etapă

Premierul Marcel Ciolacu dorește ca noua lege a pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Conform proiectului de lege, toți asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii vor beneficia de același procent de creștere în prima etapă. Principiul egalității este unul dintre pilonii pe care se bazează noua lege.

Te-ar putea interesa si: