Revista de presă: Revoluția - Detalii controversate din dosar

Revista de presă: Revoluția – Detalii controversate din dosar

author
1 minute, 33 seconds Read

Revista de presă: Revoluția – Detalii controversate din dosar

Dosarul Revoluției revine în prim-plan! Apar noi detalii controversate din ancheta Revoluției care îl vizează pe fostul președinte Ion Iliescu.

Avocații lui Ion Iliescu critică rechizitoriul

Avocații lui Ion Iliescu critică „insistența deosebită a procurorilor militari în rechizitoriu asupra sintagmei psihoză securist-teroristă”. Ei susțin că nu văd legătura între discursurile lui Ion Iliescu din decembrie 1989 și haosul creat după fuga lui Nicolae Ceaușescu.

Argumentele avocaților lui Ion Iliescu

Avocații lui Ion Iliescu au prezentat mai multe argumente în fața magistraților Curții de Apel București. Aceștia susțin că nu există o legătură de cauzalitate între acțiunile lui Ion Iliescu și evenimentele petrecute în decembrie 1989. De asemenea, ei consideră că rechizitoriul actual este doar o reformulare a celui vechi și nu descrie concret faptele comise de inculpat conform Codului de Procedură Penală.

Decizia instanței

Cu toate acestea, magistrații de la Curtea de Apel București nu au fost de acord cu argumentele avocaților lui Ion Iliescu și au decis că rechizitoriul a fost întocmit legal. Astfel, judecata în dosarul Revoluției poate începe.

Începerea judecății în Dosarul Revoluției

Curtea de Apel București a anunțat că dispune începerea judecății în Dosarul Revoluției, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor contra umanității. Decizia instanței nu este definitivă.

Decizia magistraților Curții de Apel București reprezintă un pas important în ancheta Dosarului Revoluției și aduce noi informații controversate despre implicarea fostului președinte Ion Iliescu în evenimentele din decembrie 1989. Urmează să vedem cum se va desfășura judecata și care vor fi concluziile finale ale instanței în acest dosar sensibil pentru istoria României.

Te-ar putea interesa si: