Risc de sinucidere: Amânarea extrădării lui Ionel Arsene în Italia

Risc de sinucidere: Amânarea extrădării lui Ionel Arsene în Italia

author
2 minutes, 0 seconds Read

Risc de sinucidere: Amânarea extrădării lui Ionel Arsene în Italia

Justiția din Italia a amânat extrădarea fostului baron PSD, Ionel Arsene, către România din cauza riscului de sinucidere pe care acesta îl prezintă. Avocații lui Arsene au reușit să blocheze procesul de trimitere în țară până când va fi efectuată o analiză psihiatrică.

Ionel Arsene prezintă risc de sinucidere

Avocații lui Ionel Arsene, din Italia, susțin că acesta nu poate fi extrădat din cauza depresiei și a riscului de suicid. Prin urmare, Curtea de Apel din Bari a suspendat extrădarea până când se va efectua o expertiză psihiatrică pentru a determina dacă acesta poate suporta regimul de detenție din România.

Arsene are de ispășit 6 ani și 8 luni de închisoare

Ionel Arsene a fost condamnat în luna martie în România la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, dar a reușit să fugă din țară. Conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în anul 2013, Arsene ar fi primit suma de 100.000 euro pentru a folosi influența sa asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate.

Plângere la CEDO și acuzații de victimizare politică

Pe lângă amânarea extrădării, avocații lui Ionel Arsene au făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), susținând că acesta ar fi o victimă politică. Este posibil ca această plângere să influențeze decizia finală privind extrădarea.

Ionel Arsene a fost implicat într-un scandal de corupție în care ar fi primit 100.000 euro de la Gheorghe Ștefan, cunoscut sub numele de „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamț. Banii ar fi trebuit să ajungă la șeful Agenției Naționale de Integritate în schimbul declarării unui politician în stare de incompatibilitate și conflict de interese.

Concluzie

Extrădarea lui Ionel Arsene în România a fost amânată din cauza riscului de sinucidere pe care acesta îl prezintă. Avocații lui susțin că este într-o stare depresivă și nu ar putea suporta regimul de detenție din țară. În paralel, au făcut o plângere la CEDO, acuzând că Arsene ar fi o victimă politică. Până când se va lua o decizie finală, Arsene rămâne în Italia sub supraveghere psihiatrică.

Te-ar putea interesa si: