Gunung Padang: cea mai veche piramidă din lume, descoperire de senzaţie!

Gunung Padang: cea mai veche piramidă din lume, descoperire de senzaţie!

author
1 minute, 24 seconds Read

Gunung Padang: cea mai veche piramidă din lume, descoperire de senzaţie!

Unul dintre cele mai misterioase situri arheologice din lume, situat în Java de Vest, Indonezia, a fost identificat ca fiind potențial cea mai veche structură monolitică de pe Pământ. Gunung Padang, un sit ce se află la 885 de metri deasupra nivelului mării și care acoperă un vulcan stins, impresionează prin serii de trepte și terase, dar și prin mii de coloane hexagonale de piatră răspândite peste tot.

O descoperire controversată

Oamenii de știință au încercat timp îndelungat să stabilească vechimea exactă a acestui sit, iar noile teste de datare cu radiocarbon arată că cele mai vechi părți ale structurii datează de cel puțin 16.000 de ani, putând ajunge chiar până la 27.000 de ani. Se crede că construcția a fost abandonată în jurul anului 14.000 î.Hr., pentru ca apoi să fie reluată între 7900 și 6100 î.Hr. Partea cea mai recentă a structurii a fost finalizată undeva între 2000 și 1100 î.Hr.

O descoperire care schimbă istoria

Dacă aceste date se confirmă, atunci Gunung Padang ar fi mult mai vechi decât piramidele egiptene, monumentul Stonehenge sau chiar Gobekli Tepe din Turcia, un sit construit acum aproximativ 11.000 de ani. Această descoperire ar putea rescrie complet cărțile de istorie și ar ridica numeroase întrebări cu privire la civilizațiile antice și la istoria noastră.
Cercetătorul Graham Hancock a sugerat în trecut că acest sit ar fi fost construit de o civilizație necunoscută, pierdută în istorie. Această teorie primește acum o mai mare atenție, odată cu confirmarea vechimii impresionante a structurii de la Gunung Padang.
Surse: bbc.co.uk

Te-ar putea interesa si: