Daniel Baciu anunță recalcularea pensiilor în 2024: creștere semnificativă

Daniel Baciu anunță recalcularea pensiilor în 2024: creștere semnificativă

author
1 minute, 45 seconds Read

Daniel Baciu anunță recalcularea pensiilor în 2024: creștere semnificativă

Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a oferit detalii importante la România TV privind noile schimbări propuse în legea pensiilor din 2024. Aceste modificări vor afecta toți pensionarii din România și au ca scop eliminarea inechităților și asigurarea unei recalculări corecte a pensiilor pentru cei cinci milioane de pensionari.

Reformele majore în sistemul de pensii

Cu o serie de reforme majore în domeniul pensiilor în curs de desfășurare, Daniel Baciu, șeful CNPP, a discutat la România TV despre noul proiect de lege care va aduce schimbări semnificative în sistemul de pensii din România. În acest interviu, Baciu a dezvăluit detalii despre formula de calcul pe model elvețian care va fi aplicată, iar acest lucru promite să aducă o schimbare semnificativă în modul în care se recalculează pensiile românilor.

O formulă de calcul echitabilă

Potrivit lui Baciu, noua formulă de calcul se va concentra exclusiv pe numărul de puncte contributive, eliminând astfel diferențele de cuantum în pensii. De asemenea, se va acorda un bonus de puncte pentru pensionarii cu un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani, ceea ce va duce la creșteri semnificative ale pensiilor.

Indexarea pensiilor

Daniel Baciu a subliniat că indexarea pensiilor va continua să aibă loc la 1 ianuarie, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani. Această indexare se va baza pe un interval stipulat în lege, care trebuie să țină cont de nivelul de contribuții colectate la bugetul asigurărilor de stat și inflația din anul precedent. Astfel, pensionarii pot aștepta și în 2024 o ajustare a pensiilor pentru a reflecta acești indicatori.

Opinia oficialului și dezbaterea publică

Daniel Baciu a subliniat importanța noilor schimbări propuse în Legea Pensiilor din 2024 și cum acestea vor influența pensionarii și viitorii pensionari din România. Proiectul de lege se află în dezbatere publică, iar cetățenii sunt încurajați să își exprime opiniile cu privire la aceste modificări majore în sistemul de pensii.

Te-ar putea interesa si: