Plante de ghiveci potrivite pentru interior în luna noiembrie

Plante de ghiveci potrivite pentru interior în luna noiembrie

author
2 minutes, 14 seconds Read

Plantele de ghiveci potrivite pentru interior în luna noiembrie
Cu toamna în toi și temperaturile care încep să scadă în fiecare zi, pasionații de plante de ghiveci se confruntă cu o dilemă: ce plante de exterior ar trebui să aducem în casă mai repede pentru a le proteja de frig. Procesul de „hibernare” a plantelor de ghiveci este esențial pentru a le asigura supraviețuirea pe timpul iernii. Iată câteva recomandări pentru a vă ajuta să vă păstrați plantele frumoase chiar și în cele mai reci luni ale anului.

Crizanteme de ghiveci

Crizantemele de ghiveci adaugă o notă vibrantă de culoare în decorul de toamnă, dar sunt sensibile la temperaturi scăzute. Înainte de primele înghețuri, mutați ghivecele de crizanteme într-un loc luminos în interior. Puteți să le aduceți afară din nou în primăvară.

Ferigile

Ferigile în ghiveci sunt plante de interior populare, dar unele specii se pot adapta și la grădină în sezonul cald. Cu toate acestea, pentru a le proteja de frig, aduceți-le în interior înainte de temperaturile scăzute din noiembrie. Ferigi precum Nephrolepis exaltata sau Adiantum raddianum se vor simți confortabil în interior.

Pelargonii de ghiveci (geranii)

Pelargonii de ghiveci, sau geraniile, sunt rezistente, dar nu tolerează temperaturile sub zero grade Celsius. Puteți să le mutați în interior într-un loc bine luminat și să le protejați de frig. Astfel, veți avea geranii sănătoși pentru sezonul următor.

Lavandă de ghiveci

Dacă aveți lavandă în ghiveci, puteți să o aduceți în casă înainte de înghețuri. Lavanda va continua să vă înflorească și să-și răspândească aroma minunată chiar și în timpul iernii, atunci când este protejată de temperaturile reci.

Salvie și rozmarin în ghiveci

Aceste plante aromatice pot fi ușor aduse în interior în ghiveci. Așezați-le într-un loc luminos și protejat pentru a continua să le utilizați în preparate culinare proaspete chiar și în timpul iernii.

Gălbenele de ghiveci

Gălbenelele de ghiveci aduc frumusețe și beneficii vindecătoare în casă. Pentru a le proteja de frig, mutați ghivecele în interior și bucurați-vă de aceste flori vesele în orice moment al anului.
În general, asigurați-vă că urmăriți temperaturile în prognozele meteo și aduceți plantele de ghiveci în casă înainte de primele înghețuri din luna noiembrie. O îngrijire corespunzătoare în timpul iernii va asigura ca aceste plante să rămână sănătoase și să revină în grădină sau pe balcon în primăvară, pentru a se bucura din plin de soare și de temperaturile mai ridicate.

Te-ar putea interesa si: