USR protestează. Refrenul ”DNA să vină să vă ia” nu mai este valabil pentru Drulă.

USR protestează. Refrenul ”DNA să vină să vă ia” nu mai este valabil pentru Drulă.

author
1 minute, 37 seconds Read

USR protestează împotriva cercetărilor DNA

Liderul USR, Cătălin Drulă, a exprimat nemulțumirea partidului față de cercetările procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) asupra foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul achiziției vaccinurilor anti-COVID. Drulă consideră că democrația și statul de drept sunt în pericol în România.

Observarea lipsei de democrație

Procurorii DNA au solicitat vineri ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL) și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă (USR) în legătură cu achiziția vaccinurilor anti-COVID. Drulă susține că există o lipsă de democrație în România și că instituțiile sunt capturate de putere.

USR se revoltă împotriva acuzațiilor

Cătălin Drulă acuză un climat al fricii în România, unde oamenii se tem să-și exprime opinia din cauza repercusiunilor. El denunță ancheta deschisă împotriva lui Vlad Voiculescu și afirmă că acesta a fost cercetat pentru un mecanism european comun de achiziții, care a fost aplicat în toate țările din Europa. Drulă consideră că guvernul blocând plățile produce o pagubă de zeci de miliarde de euro și încalcă cadrul legislativ existent.

Protestul cetățenilor împotriva ipocriziei

În timpul declarațiilor lui Drulă, la sediul central al USR a avut loc un protest al cetățenilor care sunt nemulțumiți de ipocrizia și minciunile politicienilor. Aceștia au scandat „DNA să vină să vă ia!” și „Fără penali în funcții publice”.

Reacția ministrului Justiției

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a considerat că declarațiile lui Drulă sunt nocive pentru statul de drept și aduc toxicitate în societatea românească. Ea respinge acuzațiile că DNA ar fi un instrument politic și susține că instituțiile trebuie să funcționeze independent și să respecte legea.

Te-ar putea interesa si: