Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

author
2 minutes, 3 seconds Read

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Cluj a pronunțat vineri sentința definitivă în dosarul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia instanței este definitivă și a confirmat hotărârea pronunțată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, arestați preventiv

În cadrul procesului, s-a descoperit că în completul de judecată se afla judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș. Ca urmare, socrii primarului au fost arestați preventiv.

Pedeapsa complementară mărită și sechestrul asigurător menținut

Pe lângă condamnarea la închisoare, instanța a dispus și mărirea pedepsei complementare pentru Cătălin Cherecheș. Dreptul de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția de primar vor fi interzise timp de 5 ani, față de 4 ani cât fusese stabilit inițial.

De asemenea, magistrații au decis menținerea sechestrului asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan și a unei părți din terenul intravilan aferent parcării. Aceste măsuri au fost luate până la concurența sumei de 65.000 lei și 5.000 euro, care urmează să fie confiscate special. Sechestrul asigurător va fi folosit și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare în valoare de 57.000 lei.

Reacția lui Cătălin Cherecheș

Înainte de pronunțarea sentinței, primarul Cătălin Cherecheș a postat pe pagina sa de Facebook considerațiile sale privind procesul care i-a afectat viața timp de 10 ani. În prezent, se așteaptă ca edilul să se predea la poliție pentru începerea executării pedepsei.

Aceasta este hotărârea definitivă a instanței în cazul primarului Cătălin Cherecheș, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința a confirmat hotărârea pronunțată anterior de Tribunalul Cluj și a mărit pedeapsa complementară. De asemenea, instanța a menținut sechestrul asigurător asupra unor bunuri deținute de primar și a dispus confiscarea specială a sumei implicate în infracțiune.

Te-ar putea interesa si: