Geoană nu renunță. Răspuns prompt la afirmația lui Ciolacu despre susținerea PSD în alegerile prezidențiale.

Geoană nu renunță. Răspuns prompt la afirmația lui Ciolacu despre susținerea PSD în alegerile prezidențiale.

author
1 minute, 54 seconds Read

Geoană nu renunță. Răspuns prompt la afirmația lui Ciolacu despre susținerea PSD în alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a declarat joi că nu va sprijini candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, nu a întârziat să răspundă. El a afirmat că după ce își încheie mandatul la NATO, cei doi se vor întâlni pentru a discuta.

Luptă acerbă pentru fotoliul de la Cotroceni

Marcel Ciolacu consideră că România ar avea nevoie de un candidat „mai de stânga” și mai conectat la realitățile țării. „Aș vedea, totuși, un om mai de stânga și mult mai aplicat și un om încă în vâltoarea realității din România”, a declarat Ciolacu la Europa FM.

Mircea Geoană a avut o primă reacție la declarația liderului PSD. El a explicat că este un om familiarizat cu politica românească și că are un mare interes pentru viitorul țării. Cu toate acestea, Geoană a subliniat că își va continua datoria profesionistă până la finalul mandatului său la NATO și că se va întâlni cu Ciolacu după aceea.

Geoană nu se lasă

Mandatul lui Mircea Geoană la NATO expiră în luna octombrie 2024, după mai multe prelungiri succesive. Cu toate acestea, Geoană sugerează că ar putea să își încheie mandatul mai devreme și să se implice în lupta pentru președinția României.

Potrivit unui sondaj recent realizat de INSCOP Research, Mircea Geoană conduce în preferințele românilor care merg la vot la alegerile prezidențiale, cu peste 27% din intenția de vot. Marcel Ciolacu se situează pe locul doi, cu doar 24% din opțiunile respondenților.

Mircea Geoană a mai candidat la alegerile prezidențiale din 2009, când a fost învins de Traian Băsescu. El a fost declarat inițial câștigător de unele exit-poll-uri, dar a pierdut în cele din urmă în fața contracandidatului său. Motivul pentru înfrângerea sa a fost dezvăluit ulterior, când s-a aflat că Geoană fusese în vizită la controversatul afacerist Sorin Ovidiu Vântu înaintea dezbaterii politice premergătoare alegerilor.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: